RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrepet av gjeng med hammer - fire innlagt på sykehus

Her snakker politiet med mannen som ble meldt bortført i Åsane natt til mandag. Han sier han svimte av etter å ha trukket seg unna angrepet.
Her snakker politiet med mannen som ble meldt bortført i Åsane natt til mandag. Han sier han svimte av etter å ha trukket seg unna angrepet. Foto: Privat.
Sist oppdatert:
Politiet slo ring rundt Bergen etter at tre personer gikk til angrep med hammer på flere personer på en campingplass i Åsane.

En mann ble meldt bortført, men kom senere til rette.

(Bergensavisen): Politiet fikk melding klokken 0043 om den dramatiske hendelsen.

– En utenlandskregistrert blå Audi A6 kom kjørende inn på Bergen camping i Åsane. Tre menn skal ha gått ut av bilen og deretter gått til angrep på tre personer som bodde i en hytte på stedet, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Morten Kronen til Bergensavisen.

Det ble blant annet brukt en hammer, og samtlige av de tre personene som umiddelbart ble gjort rede for og tatt hånd om, blødde etter angrepet. Gjerningsmennene brakk også armen på en person, opplyses det.

Det skal også ha blitt utført skadeverk på en bil parkert på stedet.

– KIDNAPPINGSMELDING VAR MISFORSTÅELSE

Meldingen gikk videre ut på at en fjerde person skulle ha blitt bortført mot sin vilje, men operasjonsleder Kronen kan klokken 0500 melde at dette ikke var tilfelle, etter at mannen i 0300-tiden kom til rette ved campinghytten. Han ble tatt med til legevakten hvor han ved hjelp av tolk fikk forklart seg om hendelsen.

– Han har sagt han husker lite eller ingenting av selve hendelsen, men har opplyst at han ikke ble tatt med i noen bil, og at det som skjedde var at han ble skadet, trakk seg unna og svimte av. I kaoset som oppsto, skal de tre andre som ble angrepet ha trodd han ble bortført av angriperne. Da han våknet, var han alene og tok seg tilbake til hytten, hvor han ringte de andre, forteller Kronen.

BA ankom 0250 åstedet, og observerte kort tid senere politiet ta hånd om personen som ble antatt bortført. Da hadde de kommunikasjonsproblemer, ettersom mannen ikke snakket norsk eller engelsk.

Etter det politiet kjenner til, skal de tre antatte gjerningsmennene være av bulgarsk opprinnelse. Etter meldingen om hendelsen, slo politiet ring rundt Bergen. I morgentimene ble en blå bulgarskregistrert Audi A6 observert på Kvamskogen, og tre menn er pågrepet.

INNLAGT PÅ HAUKELAND

– Vi har nå fått gjort det som var vår prioritet - å redegjøre for personen som var meldt bortført og å få de skadde til legebehandling. Nå går vi over i det som er en observasjonsfase for å bringe på det rene hvem de tre angriperne er, sier Kronen

De fire skadde ble sendt til Haukeland sykehus for behandling.

Operasjonslederen har tro på at politiet vil få tak i de antatte gjerningsmennene.

– Vi har et godt håp om å komme i kontakt med de tre omtalte, sier Kronen, som mener det er «en åpenbar forbindelse» mellom dem og de angrepne, og tror dette vil kunne belyses nærmere når de tre skadde som først ble tatt hånd om blir avhørt.

– Det er den oppgaven vi først og fremst mener vil kunne gi resultater. Avhør blir først gjort når de er i helsemessig stand til det.

Les flere nyheter fra Bergen og omegn i Bergensavisen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere