RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANITA KROK (Glåmdalen)

Angrepet av schæfer

Sist oppdatert:
- Hadde min hund bitt noen, hadde jeg avlivet den med en gang, sier hundeinstruktør.

Glåmdalen (Kongsvinger): Rett ut av mørket kastet en schæfer seg over Thea Jansson (14). Hun ble bitt kraftig to steder.

- Jeg var på vei til skolen og sto nede ved «Sykehusbakken» fredag morgen. Klokka var litt over åtte og jeg ventet på to venninner. Brått kom en schæfer løpende, den hoppet mot meg, jeg fikk snudd meg, men den beit kraftig til i skinka. Det gikk hull på buksa, jeg hadde både boblejakke og stillongs, men bittet gikk gjennom klærne.

- Først etterpå, etter at jeg fikk sjekket såret, merket jeg at hunden også hadde bitt meg i knehasen, sier hun.

Her har hun to merker etter hjørnetenner.

Plastret
- Så hørte jeg at noen ropte på hundene, og de forsvant. Jeg vet ikke hvem det var, sier Thea.

Hun er fortsatt veldig preget av opplevelsen. Hun går på 9. trinn ved Tråstad ungdomsskole. Det ble ikke noe skole på henne på fredag, i stedet legebesøk og plastring av sår. Deretter reiste de ned til Kongsvinger politistasjon og anmeldte saken,

- En fæl opplevelse! Hun fikk jo ikke noe forvarsel at hunden skulle bite. Thea ringte meg på jobben, og vi dro til legen. Det går mange unger til skole og barnehage i dette området. Hva om hunden hadde angrepet et forsvarsløst lite barn? spør Theas mamma, Ingeborg Sagenes.

Angrep
Hun er sint og forskrekket over at en hund med slik adferd går løs i byen.

- Det verste er at hundeeieren kanskje ikke engang vet at hunden gikk til angrep og beit noen. Thea sier at hun ikke så eieren, forteller hun.

De antar hundeeieren har stått ved Lunden barnehage.

- Jeg så bare at hunden kom brått mot meg i mørket, så jeg snudde meg unna, for at den kanskje skulle løpe en annen vei. Derfor beit den meg bak i stedet, tror Thea.

To hunder
Vitner, som daglig går gjennom Sykehusskogen, forbi Lunden barnehage og sykehuset, forteller til Glåmdalen at de i det samme området ofte har møtt en kvinnelig hundeeier med både en løs schæfer og en liten hund. De sier at schæferen har virket intens og fulgt etter dem.

- Det var en liten hund i følget med schæferen, mer så jeg ikke, sier Thea.

Biter flere ganger
- En hund som biter, har gjerne bitt flere ganger før. En hundeeier har ansvaret for hunden sin, derfor går hunder i bånd. Er hunden blitt sosialisert? Er den nervøs, eller er den blitt slått? Dette høres som en usikker hund, sier hundeinstruktør Anette Thune fra Oppaker.

- Jeg håper hundeeieren melder seg. Hadde min hund bitt noen, hadde jeg avlivet den med en gang, legger hun til.

Les flere saker hos Glåmdalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere