RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrer at han gikk inn i Lyn

Sist oppdatert:
Atle Brynestad hadde ikke gått inn i Lyn om han kjente prislappen. Nå snakker han ut.

- Jeg ville aldri gått inn om jeg visste at det kom til å koste så mye penger, sier Smart Club-gründeren til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

- Kan ta to gull
Og legger raskt til:

- Men jeg kan ei gå tilbake. Lyn har blitt et norsk topplag, og jeg har fått masse gode minner og venner.

Tidligere har Atle Brynestad anslått å ha brukt 151 millioner på å dekke underskudd og sponsing av Oslo-klubben. Tirsdag kom han til enighet om å selge FC Lyn Oslo for en krone til klubben. Samtidig påtar Brynestad seg å dekke 16 millioner i gjeld og har sikret seg andeler av det kommende salget av ettertraktede Odion Jude Ighalo.

- Jeg tror dette er en god løsning for alle parter. Nå kommer det nye bidragsytere inn, og Lyn har en tropp som er mer enn god nok til å vinne både serien og cupen, kommenterer Brynestad.

Han skryter av bidragene fra tidligere Kværner- og Statoil-topp Inge K. Hansen og eks-Lyn-sjef Ole-Ray Grødseth har lagt ned for å komme fram til en løsning.

- Lyn kan gå i pluss nå
- Begge har vært vesentlige. Og da Ole-Ray jobbet fram avtalen med Brann som ikke ble godtatt, viste det verdiene som ligger i troppen.

Brann var villige til å gi 15 millioner for Odion Jude Ighalo, men Lyn-ledelsen takket nei til sårt trengte friske penger. Men noen dager etter kom klubben til enighet med Brynestad.

- Nå har Lyn muligheten til å drive i pluss. Da jeg tok over, lå klubben med brukket ryggrad. Nå er den i toppen, og lagets og klubbens ryggrad er Tommy Berntsen. Fundamentet er en spilletropp som Gunnar-Martin Kjenner nøkternt har verdsatt til 55 millioner, og med gull i serien eller cupen kan Lyn nå ut i Europa.

Brynestad sier det vil være illojalt av ham å oppgi salgsandelen han har sikret seg av Ighalo. Men etter det NA24 erfarer får finansmannen en vesentlig andel når Lyn har sikret seg 12 millioner til dekning av ytterligere utgifter.

Tvenge sier nei
- Hvem blir Lyns nye rike onkler?

- Jeg har hørt noen navn, men disse er ikke bekreftet og klubben må selv gå ut med det, sier Atle Brynestad.

NA24 har tidligere skrevet at Lyn håper å få inn rederarving Tom Bergesen, IT-topp Øystein Moan og milliardær Torstein Tvenge på eiersiden. Men det er antakeligvis snakk om en bred investorgruppe men noen tunge pengemenn i front.

Tvenge sier i en SMS at han er uaktuell per i dag, mens både Bergesen og Moan bekrefter at de begge fortsatt er inne i bildet.

- Det er ikke noe nytt, men jeg er alltid positiv til Lyn, sier rederarving Tom Bergesen gåtefullt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere