*Nettavisen* Nyheter.

Angrer på homoadvarsel

Skaperen av det enormt populære rollespillet «World of Warcraft» sier offisielt unnskyld for å ha advart mot homorekruttering.

13.02.06 21:55

(Spillmagasinet): «World of Warcraft» er for tiden verdens største online rollespill, og den digitale verdenen huser mer enn fem millioner innbyggere fra hele kloden.

Spillet er bygget rundt fantasiverdenen Azeroth, hvor drager, alver, troll og magikere er en del av hverdagen. Spillet er enormt, og for å hjelpe hverandre danner spillere ofte såkalte «guilds» - eller laug på norsk.

Homselaug

Da spilleren Sara Andrews, med spillnavnet Shimmre laget guildet Oz, og åpenlyst oppfordret homser, lesbiske, bifile og transseksuelle til å bli med, syntes imidlertid Blizzard, skaperne av spillet, at det var nok.

En administrator i spillet advarte Andrews om at slikt snakk ikke var tillatt, og at hun ville bli kastet ut av spillet om hun fortsatte.

Andrews mente på sin side at advarselen stridet i mot brukerbetingelsene og tok advarselen opp i en rekke forum på internett. Til slutt endte den opp i media, som kritiserte Blizzard for å være fiendtlig innstilte overfor homofile.

Sier unnskyld

I et brev til Andrews beklager nå Blizzard advarselen, og sier at den var en uheldig tolkning av brukerbetingelsene.

- Vi håper du godtar vår unnskyldning for hvordan vår stab betegnet oppførselen din, og forsikrerer om at kontoen din ikke vil straffes på noen måte, skriver Thor Biafore, sjefen for Blizzards internasjonale kundeservice i brevet.

Les brevet fra Blizzard her (litt nede på siden).

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag