RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrer på silikonpupper

Sist oppdatert:
40 prosent av kvinnene som legger seg under kniven for å øke størrelsen på puppene får implantene fjernet på grunn av komplikasjoner, viser en ny studie.

Sjokkresultatene kommer i en tid da brystimplanter er mer populært enn noen gang. Tallet er så høyt at det også overrasket de kanadiske forskerne som står bak undersøkelsen.

Fikk helseproblemer
Sannsynligheten er også større for at kvinner med brystimplantasjoner oppsøker leger og spesialister, og at de blir innlagt på sykehus.

HTML EMBED
Doktor Aleina Tweed, som er hovedforfatter av studien, understreket at studien ikke viste en årsakssammenheng mellom brystimplantasjoner og helseproblemer.

- Dette er ikke en studie som skulle vise oss om kvinner med brystimplanter blir syke eller får andre problemer. Men det er helt tydelig noe helsemessig som skjer, eller så blir kvinner som egentlig ikke tåler brystimplanter operert likevel, sier hun til det kanadiske nyhetsbyrået CanWest News Service.

Fire av ti angret
Tweed gikk gjennom journalene til 147 kvinner som hadde fått minst en brystimplantasjon. Nesten to tredeler hadde fått silikongele-implanter som det første implantet.

De ble sammenlignet med 583 tilfeldig valgte kvinner som sannsynligvis ikke har brystimplantasjoner.

Doktor Tweed fant ut at kvinnene med brystimplanter var fire ganger oftere på sykehus enn de som ikke hadde brystimplanter, og var mye oftere hos leger, kiropraktorer, massører, hjertespesialister og andre eksperter.

I brystimplant-gruppen gikk 92 kvinner med på å svare på spørsmål om opplevelsen. Halvparten av kvinnene opplyste at de hadde blitt operert i forbindelse med implantet én gang etter den første operasjonen. 23 prosent hadde hatt to operasjoner, og 28 prosent hadde hatt tre eller flere.

37 av kvinnene, 40 prosent , fikk implantene fjernet.

- Det er et overraskende høyt tall, sier Tweed til

De fleste kvinnene som leverte inn spørreskjemaet oppga helsen sin sammenlignet med jevnaldrende til å være ”utmerket” eller ”bra”.

Dette til tross for at halvparten hadde blitt diagnostisert med minst én kronisk sykdom, og en av tre hadde mistet eller sluttet i jobben på grunn av helseproblemer.

De fleste oppga at problemene startet etter at de fikk brystimplantene.

PS: Halvparten av alle silikonimplantater risikere å sprekke etter sju til ti år, ifølge undersøkelser. Etter 20 år kan andelen sprukne silikonpupper komme opp i hele 95 prosent.

Fem siste fra Mozon:
Ingen vil ha gjerrige menn
Jakten på orgasmen
Når den ikke vil opp
Derfor er menn utro
De beste sjekketipsene for gutta

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere