*Nettavisen* Nyheter.

Angrer på studentsex - igjen

Angrepille-salget i taket etter studentenes ankomst til Bergen forrige uke.

18.08.08 11:39

(iBergen.no) Det årlige fenomenet der apotekene ser en markant økning i salget av angrepiller etter fadderuken gjentar seg igjen.

- Vi tar høyde for dette i varebeholdningen hvert år. Vi sørger for å ha ekstra pakker med NorLevo, sier daglig leder i Vitus apotek Nordstjernen, Christer Bakke Frantzen, til iBergen.no.

- Det skjer hvert år
Fadderuken, som var forrige uke, forbindes gjerne med uhemmet festing i tillegg til omvisning på utdanningsinstitusjonene og hjelp til registrering.

At de nye studentene slår seg løs gjenspeiles i salgstallene for nødprevensjon i de påfølgende dagene.

- Dette skjer hvert år og er alltid i forbindelse med at studentene kommer til byen. Dette er fjerde året vi registerer at det er en økning. Vi har en salgsøkning av angrepiller på 25 prosent etter denne helgen, sier Bakke Frantzen.

Tall Ship Race
Lørdag, søndag og mandag er de ukedagene hvor pillene selges mest hele året. En ringerunde iBergen.no har gjort til byens apoteker viser at heller ikke denne helgen har vært noe unntak. Bare med en sterk økning.

Fredag og lørdag var sterke dager for angrepillen og mandag morgen har det også blitt solgt langt mer enn normalt. I tillegg ble det solgt ekstra mye angrepiller forrige mandag og tirsdag.

- Da solgte vi til sammen 42 pakker av NorLevo. Normalt ligger salget mye lavere på disse dagene. Det skyldes nok Tall Ship Race som var forrige helg, sier daglig leder ved Apotek 1 på Galleriet.

Kondomer som normalt
Samtidig har apotekenes salg av kondomer og annen prevensjon vært som normalt.

- Mitt inntrykk er at vi ikke selger mer av vanlig prevensjon, for det hentes gjerne ut for tre måneder av gangen, sier Bakke Frantzen.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.