RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angriper demonstranter med tåregass

Foto: - (AFP)
Sist oppdatert:
- Iran er nå en atomstat, sier Mahmoud Ahmadinejad foran hundretusener av tilhengere. Én kilometer unna hindrer spesialstyrker opposisjonen i å demonstrere.

Iran har produsert sitt første parti med 20 prosent høyanriket uran, bare to dager etter at arbeidet begynte, hevder myndighetene i landet.

- Iran er nå en atomstat, skal presidenten ha slått fast i sin tale torsdag, i forbindelse med markeringen av 31-årsdagen for den islamske revolusjon i Iran. Det skriver den amerikanske avisen The Washington Post.

I forbindelse med markeringen samlet flere hundre tusen regimevennlige demonstranter seg på den sentrale plassen i landets hovedstad, Teheran, for å høre presidentens tale. Motdemonstrantene barket derimot sammen med spesialstyrker, som ønsket å forhindre den store opposisjonen i å vise makt og motstand på en av landets viktigste politiske anledninger, skriver avisen.

De ble angrepet med batonger og tåregass.

Teherans innbyggere skal også ha rapportert om dramatisk synkende internetthastighet, og blokkerte e-posttjenester, som en del av regjeringens taktikk for å hindre opposisjonens forsøk på å organisere demonstrasjon.

Videoen under viser klipp fra demonstrasjonene i Iran og skal være fra torsdag. Videoen er hentet fra YouTube.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere