RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angriper Reitan

Sist oppdatert:
Colonialmajor Odd Reitan ga 6500 kroner til Trondheims OL-søknad. Det synes varaordfører Knut Fagerbakke er latterlig lite.
Av HARRY TILLER og LAJLA ELLINGSEN (Adressa.no)

- Reitan ga småpenger, Ottervik informerte ikke og Wiseth gjorde for dårlig jobb, tordner Fagerbakke.

Varaordføreren sparer ikke på kruttet etter at det endelige regnskapet for Trondheims OL-eventyr foreligger. Til sammen er underskuddet for OL-selskapet oppe i 3,4 millioner, når man tar med den tapte egenkapitalen. For Trondheims del betyr det at kommunen må dekke ytterligere uventede 1,5 millioner kroner – etter å ha lagt ut vel 2 millioner til nå. Det noe spesielle i denne saken er at dette fikk Knut Fagerbakke først vite om da han i forrige uke fungerte som ordfører.

- Jeg burde blitt informert med en gang dette ble kjent, men det skjedde ikke. Disse tallene har vært klare i minst tre uker, uten at jeg har visst noe. Selv informerte jeg de andre gruppelederne umiddelbart etter at jeg hadde fått kjennskap til det. Prinsipielt er dette svært betenkelig. Det skal være åpenhet i et samarbeid, fastslår en skuffet varaordfører.

- Pinlig for dem
- Hvorfor har du ikke blitt informert, tror du?

- Det er ubehagelig for dem. Både for Rita og Tore Sandvik og Marvin Wiseth. Jeg kan ikke se noen annen grunn enn at det er pinlig, sier Fagerbakke.

Øvrig næringsliv (når man ser bort fra kraftselskapene i trønderfylkene og Sparebanken Midt-Norge) har bidratt med 1,3 millioner kroner – i form av salgsinntekter på effekter og lignende. Dette mener Fagerbakke er hårreisende lite.

Toillat av begeistring
- Reitan solte seg i glansen av OL. Trondheim kommune må finne dekning for disse pengene – og det vil gå på bekostning av tjenestetilbudet til befolkningen. Så vidt jeg vet er Reitans kasse atskillig større enn hele kraftfondet til Trondheim kommune. Da burde han komme med annet enn småpenger, framholder Fagerbakke. Han viser til Reitans uttalelser i Adresseavisen hvor han i september i fjor fortalte at han ikke skjønner folk som er mot OL. «Det hadde vært interessant å høre argumentene deres. Når jeg tenker på OL blir jeg toillat av begeistring», smilte han mellom skjeggstubbene, ifølge Adresseavisen.

- Smålig
Konfrontert med Adresseavisens opplysninger om at Reitan kun har kjøpt et diplom til 6500 kroner, sier Fagerbakke følgende:

- 6500 kroner? Det er rett ut smålig. Når man ivrer så sterkt for noe burde han bidratt minst like mye som de offentlige kraftselskapene, mener SVs varaordfører.

- Men Reitan har jo ikke påtatt seg noe ansvar i forbindelse med OL?

- Det er helt riktig. Derfor tok jeg initiativet til å rydde opp slik at kreditorene får betalt da jeg i forrige uke inviterte fylkesordfører Tore Sandvik og fylkesråd Alf Daniel Moen til et møte. Men jeg mener at Reitan og øvrig næringsliv i Trondheim som kritiserte oss motstanderne nå burde legge penger på bordet for å dekke opp for ekstraunderskuddet.

Dårlig jobb
Heller ikke OL-general Marvin Wiseth slipper unna Fagerbakkes kritikk:

- Det er helt åpenbart at OL-selskapet gjorde en dårlig jobb med å få inn penger fra næringslivet.

Odd Reitan svarte ikke på Adresseavisens henvendelser i går.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere