*Nettavisen* Nyheter.

Angry Birds invaderer Facebook

Foto: (Rovio)

Kjenner du det krible i fingrene?

07.03.11 21:26

Angry Birds har blitt en helt enorm suksess på iPad og iPhone, og spillet har toppet nedlastingsstatistikken i lang tid. Rundt 75 millioner ganger har spillet blitt lastet ned.

Etter den enorme suksessen har de finske utviklerne funnet ut at de skal utvide konseptet, og det er blant annet sluppet i en egen versjon til Playstation 3, og det kommer også en versjon til Xbox 360.

Les også: Anmeldelse: «Angry Birds»

Men i et intervju gjengitt i Develop Online, sier Rovio-sjef Mikael Hed at den store revolusjonen kommer på Facebook.

- Her vil det komme inn helt nye aspekter som du rett og slett ikke har opplevd på noen annen plattform, sier Hed, og hinter til at Facebook har en «samarbeidende natur».

Vi snakker altså om Angry Birds i flerspillerversjon. Spillet skal være på plass i løpet av en måned.

Suksessen med Angry Birds har blitt så stor at en egen brettspillversjon er på gang, de skal lage en TV-serie; og kanskje viktigst av alt: Folk har blitt så glad i figurene i spillet at en har planer om å integrere de i helt nye typer spill. Bilspill og sportsspill skal være hovedfokuset, og en vil bevege seg bort fra den puslespill-2D-verdenen de nå er kjent for.

- Vi bygger et integrert underholdningsimperium med suvenirer, spillefilmer, TV og tegneserier, sier Ravios forretningsutvikler Peter Vesterbacka til nettstedet, og omtaler det som «Disney 2.0».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag