*Nettavisen* Nyheter.

Anita Krohn Traaseth går av

Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth går av.  Foto: (NTB scanpix)

Har fått ny jobb.

23.11.18 13:43

Anita Krohn Traaseth slutter som administrerende direktør i Innovasjon Norge i løpet av 2019, opplyser selskapet i en pressemelding.

Krohn Traaseth blir partner i et norsk vekstselskap.

- Jeg er på femte året på omstillingspost som leder av Innovasjon Norge. Dermed er tiden inne for å overlate roret til andre. Fem år har vært min uttalte anbefaling for perioden en toppleder med store endringsoppgaver bør sitte i samme stilling, og det står jeg ved, sier Krohn Traaseth.

Les også: Innovasjon Norge: En uheldig ansettelse

Hun har vært en omstridt leder. Selv sier hun at:

- Jeg har hatt et knallsterkt mannskap i Innovasjon Norge, og sammen har vi klart å levere viktige resultater for et næringsliv i omstilling. Jeg har blitt oppriktig glad i samfunnsoppdragene våre og ikke minst i kollegene mine som har et utrettelig engasjement for oppgavene våre.

- Trist og overraskende

Styreleder Gunnar Bowim fikk beskjed torsdag:

- Det var en trist og overraskende beskjed. Jeg hadde håpet å få beholde Anita en stund til.

Han har full respekt for hennes valg.

- Innovasjon Norge har gjennomgått en omfattende og imponerende restrukturering under Anitas ledelse, og det arbeidet skal vi sørge for at videreutvikles fremover.

7,3 milliarder

Gunnar Bovim viser til at selskapet i fjor leverte tjenester for 7,3 milliarder kroner til norsk næringsliv, en økning på 24 prosent fra 2014.

- I samme periode reduserte selskapet driftskostnadene med seks prosent, og tilbakebetalte rundt 800 millioner kroner i utbytte og overføringer til sine eiere. De to siste årene er Innovasjon Norge også kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver, sier Gunnar Bovim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag