Gå til sidens hovedinnhold

Anita Krohn Traaseth går av

Har fått ny jobb.

Anita Krohn Traaseth slutter som administrerende direktør i Innovasjon Norge i løpet av 2019, opplyser selskapet i en pressemelding.

Krohn Traaseth blir partner i et norsk vekstselskap.

- Jeg er på femte året på omstillingspost som leder av Innovasjon Norge. Dermed er tiden inne for å overlate roret til andre. Fem år har vært min uttalte anbefaling for perioden en toppleder med store endringsoppgaver bør sitte i samme stilling, og det står jeg ved, sier Krohn Traaseth.

Les også: Innovasjon Norge: En uheldig ansettelse

Hun har vært en omstridt leder. Selv sier hun at:

- Jeg har hatt et knallsterkt mannskap i Innovasjon Norge, og sammen har vi klart å levere viktige resultater for et næringsliv i omstilling. Jeg har blitt oppriktig glad i samfunnsoppdragene våre og ikke minst i kollegene mine som har et utrettelig engasjement for oppgavene våre.

- Trist og overraskende

Styreleder Gunnar Bowim fikk beskjed torsdag:

- Det var en trist og overraskende beskjed. Jeg hadde håpet å få beholde Anita en stund til.

Han har full respekt for hennes valg.

- Innovasjon Norge har gjennomgått en omfattende og imponerende restrukturering under Anitas ledelse, og det arbeidet skal vi sørge for at videreutvikles fremover.

7,3 milliarder

Gunnar Bovim viser til at selskapet i fjor leverte tjenester for 7,3 milliarder kroner til norsk næringsliv, en økning på 24 prosent fra 2014.

- I samme periode reduserte selskapet driftskostnadene med seks prosent, og tilbakebetalte rundt 800 millioner kroner i utbytte og overføringer til sine eiere. De to siste årene er Innovasjon Norge også kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver, sier Gunnar Bovim.

Kommentarer til denne saken