RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anja ble jaget opp av setet fordi hun sov

DANSKEFERJA: Fjord Lines ferje «Stavangerfjord» som går på ruten Langesund-Hirtshals. Foto: Rolf Formo (Telemarksavisa) og Morten Fredheim Solberg (Sandefjords Blad)
DANSKEFERJA: Fjord Lines ferje «Stavangerfjord» som går på ruten Langesund-Hirtshals. Foto: Rolf Formo (Telemarksavisa) og Morten Fredheim Solberg (Sandefjords Blad)
Sist oppdatert:
Jaget opp av setet sitt fordi hun småsov.

(Sandefjords Blad): - Dette er jo ikke særlig god reklame for turister som kommer til Norge med ferja fra Hirtshals, mener Anja Fink.

Hun og datteren var ute og reiste med Fjord Line fra Langesund til Hirtshals 16. juni. De shoppet litt om bord, og så gikk de for å spise litt.

- Vi skravlet litt, og etter det puttet jeg litt musikk i ørene og lukket øynene i en god stol, forteller Fink til sb.no.

Etter en liten stund skjønte hun at noen prøvde å få kontakt med henne. Siden hun hørte på musikk, hørte hun ikke hva vedkommende sa til henne. Hun trodde hun ble bedt om å ta beina ned på gulvet, så hun gjorde det.

Ikke lenge etter kom den ansatte bort til henne igjen, og denne gangen skjønte hun at hun ble bedt om å ikke sove i stolen.

- Har aldri opplevd maken

Fink reiser ofte med ferjene til Hirtshals, siden hun opprinnelig er fra Tyskland og har slektninger der.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende hos Color Line. Etter at jeg hadde blitt kontaktet av den ansatte på Langesund-ferja, la jeg merke til at han gikk rundt og ristet på alle som satt med lukkede øyne. Det kan da tross alt ikke være ulovlig å lukke øynene i løpet av en fire og en halv times lang tur. Det er helt naturlig og en menneskerett, sier Fink.

Da hun kom hjem til Sandefjord igjen, sendte hun en klage til Fjord Line.

I svaret fra rederiet skriver de at «våre fellesområder skal ikke brukes til å sove i». De vil heller at de reisende som vil sove bruker sovesetene på øverste dekk, mot et mellomlegg, eller leier en lugar.

- Jeg reiser nok ikke med Fjord Line igjen, forteller Fink til sb.no etter opplevelsen hennes.

Soving forbudt!

Sjefen i Fjord Line, Ingvald Fardal, bekrefter at de ikke tillater folk å sove i fellesområdene på Langesund-ferja.

- Det er noen som sover i restauranten, og det er ikke hyggelig for andre gjester der. Vi prøver å gjøre det hyggelig for dem som er gjester i restauranten, sier Fardal.

Han kjenner ikke til historien til Anja Fink, men han sier at de ansatte generelt bare henvender seg til personer som de oppfatter at sover.

LES OGSÅ: Fjord Lines «Stavangerfjord» klar til seiling

Ok på Strømstad-ferja

På Fjord Lines nystartede linje fra Sandefjord til Strømstad, sier Fardal at dette ikke vil være noe problem, selv ikke på 06.45-avgangen deres.

- Turen til Strømstad tar bare to og en halv time, mens turen fra Langesund tar over fire timer. Jeg har ikke sett dette på Strømstad-ferja. Ikke har vi egne soveseter der heller, så der har vi ikke noe valg, opplyser Fardal.

Les flere saker fra Sandefjords Blad her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere