Gå til sidens hovedinnhold

- Anjas drapsmann er tilregnelig

Mannen som er siktet for å ha drept Anja Weløy Aarseth på Aksla i Ålesund, er ifølge de sakkyndige strafferettslig tilregnelig.

Det melder regionsavisen BT.no.

- Siktede er vurdert strafferettslig tilregnelig av de sakkyndige. De pårørende er informert om det; da kan vi gå ut med den informasjonen, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til avisen.

Tips? Kontakt: Vaktsjef@Nettavisen.no

Drept på joggetur
Shippingstudenten Anja Weløy Aarseth (21) ble kvalt under en joggetur på Akslafjellet i Ålesund 28. august. Siktelsen mot den 23 år gamle drapsmannen ble etterhvert utvidet til også å gjelde seksuelt misbruk.

Dagen etter den 23 år gamle mannen ble pågrepet kom det frem at politiet ønsket en rettspsykiatrisk observasjon av ham. Ifølge avisen er det denne rapporten som nå er klar.

Konklusjonen om at 23-åringen ikke var psykotisk da han drepte Weløy Aarsteh, skal nå etterprøves av Den rettsmedisinske kommisjon.

Les også: - Jeg drepte Anja

Seksuelt misbrukt
Den 23 år gamle mannen har tilstått at han drepte og misbrukte seksuelt Anja Weløy Aarseth (21) på Akslafjellet i august. Han har i avhør forklart at han var sterkt ruset da drapet fant sted.

23-åringens forsvarer, Reidar Andresen, ville i september ikke kommentere hva slags rusmidler det skal ha vært snakk om.

- Det har jeg ingen kommentar til, skrev forsvareren i en tekstmelding til Nettavisen.

Einar Råen, som er bistandsadvokat for avdødes nærmeste familie, sa til Nettavisen i september at familien var i en sjokkfase og ønsker å være i fred..

- De er nå i en sorg og sjokkfase, og ber om forståelse for at de ønsker å få være i fred. De bruker dagene til å ta vare på hverandre og forsøke å jobbe seg gjennom sorgen og sjokket, sa Råen.

Tidligere voldsdømt
Ifølge en dom fra januar i år er 23-åringen dømt for å ha slått sin tidlgere kjæreste og hennes venninne, samt truet med å drepe flere politikonstabler under en fest.

- Vi satt og hadde det hyggelig, og hadde drukket alkohol. På et tidspunkt klapset jeg hans daværende kjæreste vennskapelig på rumpa. Da var som om en bryter som skrudde seg på. Han ble plutselig sur og det hele eskalerte raskt, forklarte mannen til Nettavisen.

Les tidligere saker under:

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her