Anke i skattesviksak forkastet etter feilsending

Oslo (NTB): Lagmannsretten har avvist statsadvokatens anke i skattesviksaken mot investoren Roar Syversen fordi anken ble sendt feil og det tok tre måneder å få den forkynt.

Syversen ble i Asker og Bærum tingrett i februar i fjor dømt til fengsel i ett år og seks måneder for å ha unnlatt å skatte av inntekter på 2,3 millioner kroner. Påstanden fra aktor lød imidlertid på fengsel i fem og et halvt år fordi de mente investoren hadde unndratt rundt 177 millioner.

Anken er nå avvist av Borgarting lagmannsrett fordi statsadvokaten etter rettens mening brukte uforholdsmessig lang tid på å få forkynt anken for 56-åringen fra Øksfjord i Finnmark. Totalt tok det tre måneder å få anken forkynt, skriver Dagens Næringsliv.

Dommen falt 5. februar i fjor, og tolv dager senere foreslo politiet i Asker og Bærum at dommen skulle ankes. 5. mars sendte statsadvokaten anken til Syversens postboksadresse i Ski som investoren hadde oppgitt under rettssaken, men anken kom i retur. Først en måned senere ble politiet bedt om å bistå i å få forkynt anken, men det skulle gå nesten enda halvannen måned før anken den 13. mai ble lovlig forkynt for den tiltalte.

- Det er svært uheldig at anken ble avvist. Det var et godt grunnlag for å anke, og dette er en stor og alvorlig sak, sier Skattekrim-sjef i Skatt Øst, Jan-Egil Kristiansen som forteller at skattekravet mot Syversen blir stående.

Statsadvokat Johan Øverberg mener det er uheldig at anken ikke ble forkynt før, og har valgt å akseptere kjennelsen fra lagmannsretten. Dermed blir dommen stående. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.