RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ankebehandlingen i gang i Øygard-saken

Hamar (NTB): Fem kvinner og fem menn skal avgjøre om Rune Øygard er skyldig i gjentatte overgrep mot en ung jente når anken hans behandles i Eidsivating lagmannsrett.

Retten ble satt på Hamar klokken 9 mandag morgen, med et stort antall pressefolk til stede. Interessen for overgrepssaken mot den tidligere ordføreren i Vågå synes fortsatt svært stor i mediene. Alle de store mediehusene er på plass i tinghuset.

Rune Øygard selv ankom rettsbygningen en snau halvtime før saken skulle starte, og forsvant rett inn på rommet han og hans forsvarerteam har fått. Ti minutter senere kom den 17 år gamle jenta som hevder hun hadde et kjærlighetsforhold i to år til ham - et forhold der sex var en vesentlig komponent.

Øygard hevder hun lyver, og kommer til å fastholde dette med styrke overfor juryen på fem menn og fem kvinner i løpet av de rundt fire ukene lagmannsretten skal behandle anken hans. Juryen skal avgjøre skyldspørsmålet, mens straffeutmålingen blir gjort senere av de tre fagdommerne og to medlemmer av juryen, i det tilfelle et flertall på seks eller flere svarer ja på at Øygard har gjort det som står i tiltalen.

Overgrepene skal ha skjedd fra jenta var 13 år gammel til hun ble 15. Den nå 17 år gamle jenta mener det kunne være snakk om et femtitall samleier. Sør-Gudbrandsdal valgte å tro på jenta, og dømte Øygard til fire års fengsel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere