Gå til sidens hovedinnhold

Anken fra Osman kan bli trukket

Namsos (NTB): Advokaten har ikke hørt fra drapsdømte Osman Omer Osman på over to måneder. Derfor er det uklart om ankesaken om forsikringspengene etter den drepte kona kommer opp for retten.

Frostating lagmannsrett skal i utgangspunktet starte ankebehandlingen 30. mars, men advokat Brynjar Meling vurderer å søke om utsettelse eller å trekke anken, skriver Trønder-Avisa.

- Jeg må ta en advokatetisk runde angående det å opprettholde kravet hans. Når man ikke vet om klienten er i live eller hva situasjonen er, oppleves det som noe meningsløst, sier advokaten.

Osman, som sonet livstidsdom for drapet på sin norske kone Marita Strøm i 2004, rømte i starten av januar sammen med ti andre fra fengselet i Sulaymaniya i Nord-Irak. Gjennom en 80 meter lang tunnel rømte fangene uten at noen ansatte i fengselet fikk det med seg.

I fjor krevde Osman livforsikringen på om lag 1 million kroner etter ektefellen han selv er dømt for å ha beordret drapet på. I stedet for at pengene uavkortet går til barna, kjemper han som tidligere ektemann for å beholde 60 prosent. Like før jul anket han Namdal tingretts avslag på kravet til lagmannsretten.

Osman hevder han er uskyldig dømt. Han innrømmet først at han hadde leid to menn til å drepe ektefellen, men trakk senere tilståelsen. (©NTB)

Reklame

Best i test påskeegg 2021