*Nettavisen* Nyheter.

Anker Betews prøveløslatelse

VIL LØSLATES: Metkel Negassie Betew ble dømt for ranet på Norsk Kontantservice (Nokas) i Stavanger 5. april 2004. Foto: Politiet (NTB scanpix)

Avgjørelsen om å prøveløslate den forvaringsdømte Nokas-raneren Metkel Betew ankes til Høyesterett.

09.07.14 17:19

Borgarting lagmannsrett la seg på samme linje som Asker og Bærum tingrett og konkluderte med at ransmannen kunne slippes fri. Men statsadvokat Tormod Haugnes i Rogaland vil altså at landets øverste domstol skal ta stilling til prøveløslatelsen, melder NRK.

Klikk på bildet for å forstørre.

ANKER: Statsadvokat Tormod Haugnes (t.v) og forsvarer Marius Oscar Dietrichson under ankesaken om prøveløslatelse av NOKAS-dømte Metkel Betew i Borgarting lagmannsrett torsdag. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

- Vi er uenig i rettens lovforståelse. Det vi er grunnleggende uenig i, er de samme punktene hvor vi fikk medhold når det gjaldt Schumann. Derfor er det god grunn til å få dette prøvd for Høyesterett, sier Haugnes.

Kjell Alrich Schumann vant ikke fram i lagmannsretten med sin begjæring om prøveløslatelse. Etter at han anket, havner også den saken på Høyesteretts bord.

Både Betew og Schumann ble dømt til forvaring etter Nokas-ranet for ti år siden. De har sonet ferdig minstetiden og kan dermed be om å bli prøveløslatt.

Haugnes vil blant annet at Høyesterett skal vurdere hvor strengt karvet om gjentakelsesfare er og om forvaringsdømte automatisk har krav på prøveløslatelse dersom det ikke er gjentakelsesfare. (©NTB)

Annonsebilag