RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Innsatsleder Finn Håvard Aas i Røyken og Hurum politidistrikt på gården i Holsmbu i Buskerud der en kvinne ble drept i april i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Innsatsleder Finn Håvard Aas i Røyken og Hurum politidistrikt på gården i Holsmbu i Buskerud der en kvinne ble drept i april i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Anker dom på 16 års fengsel for drap i Hurum

Sist oppdatert:
En 48 år gammel mann er i Drammen tingrett dømt til 16 års fengsel for drap på sin kone i Hurum i Buskerud i april i fjor.

En 48 år gammel mann er i Drammen tingrett dømt til 16 års fengsel for overlagt drap på sin kone i Hurum i Buskerud i april i fjor. Mannen anker dommen, opplyser hans forsvarer.

– Han tar dommen til etterretning, og han vil anke den fordi han mener at han ikke skulle vært dømt for overlagt drap, men for forsettlig drap, sier 48-åringens forsvarer Karsten Gjone til NTB.

I retten ba Gjone om at mannen ble frifunnet for overlagt drap, og for øvrig ansett på mildest mulig måte.

– Jeg mener at retten har vurdert galt det som gjelder spørsmålet om hvorvidt det faktiske forhold, som han forteller om, er å anse som et overlagt drap, sier forsvareren.

Aktor fikk medhold

Dommen er i samsvar med aktors påstand. 48-åringen var tiltalt for overlagt drap på sin kone, et drap han har innrømmet å ha begått.

I retten erkjente mannen at han slo i hjel kona Cristina Pal (40) med en slegge på Sand gård i Hurum i Buskerud i april i fjor.

Bakgrunnen var ifølge mannens forklaring at kona hadde blitt kjent med en annen mann som arbeidet ved gården, og at hun ønsket skilsmisse.

Etter å ha utført drapet tok 48-åringen selv kontakt med politiet og fortalte hva han hadde gjort. Kort tid etter ble han pågrepet og innrømmet drapet i avhør med politiet.

Erstatning

I tillegg til fengselsstraff må mannen betale kvinnens tre barn 200.000 kroner hver. To av disse er tiltaltes biologiske barn.

– Han vil ikke anke spørsmålet om erstatning til avdødes barn, men bare anke over det som gjelder skyldspørsmålet med hensyn til overlagt drap, sier Gjone. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere