*Nettavisen* Nyheter.

Anker dommen mot Ubaydullah Hussain

Den radikale islamisten Ubaydullah Hussain er siktet for å ha truet to journalister.

21.02.14 17:44

(NTB/Nettavisen): Statsadvokat Carl Fredrik Fari anker trusseldommen mot Ubaydullah Hussain (28).

Den tidligere lederen for Profetens Ummah ble i Oslo tingrett dømt til 120 dagers fengsel for trusler mot to navngitte journalister, trusler mot en sakkyndig i retten og hatefulle ytringer mot jøder. Han ble derimot frikjent for tilleggstiltalen om hatytring mot forfatteren Amal Aden på Facebook. Av straffen ble 60 dager gjort betinget med en prøvetid på to år.

Hussain bestemte seg tidligere denne uken for ikke å anke dommen, men fredag ble det kjent at statsadvokaten bringer saken inn for lagmannsretten.

- Vi har bestemt oss for å anke over straffeutmålingen og posten der han ble frikjent. Vi mener at straffen som er utmålt er for mild og skulle vært en del høyere. Det er vanskelig å gå i detalj, men etter en totalvurdering mener vi at straffen burde vært strengere, sier statsadvokat Carl Fredrik Fari til NRK.

Han la ned påstand om ti måneders fengsel for Hussain, fem av dem betinget.

- Vil fortsette mine aktiviteter

28-åringen har sittet 53 dager i varetekt, og straffen han ble dømt til, ble derfor ansett som sonet.

- Jeg kommer til å fortsette mine politiske og religiøse aktiviteter, men selvfølgelig vil jeg tenke over hvordan jeg formulerer meg i fremtiden, sa Hussain til VG etter at dommen falt 7. februar.

Ubaydullah Hussain er blant annet dømt for trusler mot Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud. Retten fant Hussains forklaring om at ytringene ikke var ment som reelle trusler, lite troverdig. Den tror heller ikke på forklaringen om at han er motstander av å spre vold og terror.

Hussain, som tidligere var talsmann for den islamistiske gruppen Profetens Ummah, har hele tiden nektet straffskyld. Tidligere var han også siktet for å utgjøre en trussel mot rikets sikkerhet, men denne siktelsen ble henlagt.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.