Oda Moe (15) fra i Skaun i Sør-Trøndelag ble kvalt av nabogutten 1. november i fjor.

Han ble tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, og ble for to uker siden dømt i Frostating lagmannsrett til16 års fengsel.

Kan bli avvist
- Min klient har bestemt seg for å anke over straffutmålingen, sier hans forsvarer, advokat Torfinn Svanem til Avisa Sør-Trøndelag.

Les også:«Beklager, ghost»

Men at 19-åringen anker betyr ikke nødvendigvis at saken blir fremmet for Høyesterett.

- Saken skal etter innstilling fra riksadvokaten behandles i ankeutvalget, det tidligere kjæremålsutvalget, som skal ta stilling til om saken fremmes, sier Svanem.

Les også:- En ren henrettelse

Domfelte var hjemme på perm fra forsvaret den aktuelle helgen, da han inviterte Oda til travbanen for å skyte med luftgevær på søndagen, drapsdagen. Han tok med et oppskåret sykkeldekk og et leddhåndtak.

Ved travbanen slo han 15-åringen i hodet, før han kvalte henne og dro henne rundt et hushjørne. Her døde hun få minutter senere.

Aspergers syndrom
Under rettsundersøkelsen ble det avdekket at 18-åringen har en mild form for Aspergers syndrom, som fører til manglende evne til empati.

Dette skal ifølge de rettspsykiatriske sakkyndige ikke ha hatt noen innvirkning på de valg 18-åringen gjorde da han planla og gjennomførte drapet, og har heller ikke hatt noe å si for dommen.