Anker Hells Angels-dom til Høyesterett

NY RUNDE I RETTEN: Dette huset kan bli gjenstand for en sak i Høyesterett.

NY RUNDE I RETTEN: Dette huset kan bli gjenstand for en sak i Høyesterett. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

– Det finnes vel ikke saker med høyere prestisje hos påtalemyndigheten og av større viktighet enn å inndra et hus, sier advokat John Christian Elden.

01.07.15 11:24

Etter å ha fått avslag både i tingretten og lagmannsretten, går påtalemyndigheten til Høyesterett for å få kloen i klubbhuset på Alnabru øst i Oslo.

Motorsykkelklubben ble dømt i Oslo tingrett til å betale 750.000 kroner i bot. Men i lagmannsretten ble boten satt kraftig ned til 100.000 kroner, det er en tiendedel av statsadvokatens påstand. Statsadvokaten ville også kaste ut medlemmene og selge klubbhuset til fordel for statskassen.

– Den er anket rent teknisk for å avbryte fristen, sier statsadvokat Peter Johansen til Nettavisen.

– Hva begrunner dere anken med?

– Den er ikke utformet, så det får vi komme tilbake til over sommeren, sier Johansen.

Politiet gjorde et omfattende beslag av skytevåpen hos MC-klubben i 2010 og 2011, og statsadvokaten i Oslo tok senere ut tiltale mot to selskaper som knyttes direkte til Hells Angels – Hamcon og Capitol Eiendom. Sistnevnte eier klubbhuset på Alnabru.

– Det finnes vel ikke saker med høyere prestisje hos påtalemyndigheten og av større viktighet enn å inndra et hus, så jeg er ikke overrasket. Jeg ser ingen grunn til at resultatet skal bli annerledes, sier advokat John Christian Elden til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.