RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anker ikke Andresen-karantene

Sist oppdatert:

Vålerenga Fotball har bestemt seg for ikke å anke utestengelsen Martin Andresen fikk i forbindelse med et rødt kort for Vålerenga 2 i 2. divisjon. Karantenen på to kamper gjør at Andresen ikke får lov til å lede Vålerenga fra benken i søndagens bortekamp mot Molde.

- Vi har bestemt oss for at vi ikke skal bruke tid og penger på å starte en ankesak rundt dette, til tross for at vi veldig uenige i straffen Martin har fått, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

Vil ha diskusjon

Vålerenga ønsker allikevel å prøve saken senere.

- Martin får en karantene som amatørspiller i 2. divisjon og det går utover hans sivile jobb i Vålerenga. Det ønsker vi å få en klarere retningslinje på fra NFF og kommer til å ta opp saken i de rette instanser, sier Haakonsen.

- Hvis eksempelvis Kjetil Rekdal pådrar seg rødt kort for Fiksdal/Rekdal i 5. divisjon og får to kampers karantene for dette, så betyr det at han ikke kan lede Aalesund i perioden han soner karantenen sin. Det synes vi er ganske urimelig. Spesielt når man vet at man av og til kan få to kampers karantene for direkte rødt kort på grunnlag av en takling, hvor man kanskje har kommet litt sent inn.

I retningslinjene fra NFF står det følgende:

NFF gjør oppmerksom på at spiller, trener eller leder som er ilagt karantene for mer enn én kamp, ikke kan delta på noe lag før soning har funnet sted. Vedkommende som har karantene kan ikke spille, oppholde seg i teknisk område eller fra annet område lede laget i de kampene karantenen gjelder.

På grunn av dette vurderer nå Vålerenga å forby sine ansatte å spille fotball på fritiden.

- Slik regelen tolkes i dag vil det kunne bety at vi må legge inn et forbud i kontraktene til våre ansatte. Der må det stå at de ikke får lov til spille fotball på egen fritid, i tilfelle de kan pådra seg rødt kort og dermed være hindret fra å utøve sin jobb på benken for et annet lag i Vålerenga.

- Vår medisinske ansvarlige, Eirik Bjærke, spiller for Vålerenga 3 i 4. divisjon. Han er naturlig nok alltid med på benken når A-laget spiller kamper. Med regelverket slik det er nå kan ikke han spille for Vålerenga 3 og holde seg i form på sin egen fritid, i frykt for at han blir utestengt og må holde seg borte teknisk sone (garderoben, benken, banen, anm.) når A-laget spiller kamper i karanteneperioden. Det er håpløst, men slik regelverket er, avslutter Haakonsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere