RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anker ikke Balder-dommen

Sist oppdatert:
Esso Norge As har valgt å ikke anke dommen i saken rundt produksjonsskipet Balder. Motparten Smedvig har fra før droppet en eventuell anke
Det melder dn.no.

- Vi er glade for at retten ga oss medhold i vår hevning av Balder-kontraktene på grunn av vesentlig mislighold, og at retten kom til at våre utbedringsarbeider og kostnader med reparasjon av Balderskipet var nødvendige og fornuftige. Likeledes er vi tilfreds med at retten forkastet Smedvigs påstand om at Esso skal ha skadet selskapets omdømme, skriver Esso i en pressemelding ifølge dn.no.

Esso er ikke fornøyd med at partene ble dømt til å dekke sine egne saksomkostninger. Selskapet har nå påkjært avgjørelsen om saksomkostninger til Gulating Lagmannsrett. Saksomkostningen er estimert til en halv milliard for de to partene til sammen.

Det var den 30. juni i år at Stavanger Tingrett avsa dom i saken som har pågått i to år. Da ble Smedvig dømt til å betale Esso knappe 700 millioner kroner inkludert renter, mens Esso måtte ut med 23 millioner til Smedvig.

Saken ble tatt ut i 1998, og dommen var 1.100 sider i Norges historiens største erstatningsak. Esso hadde opprinelig krevd 2,7 milliarder kroner av Smedvig, som ikke fikk medhold i sitt motkrav på 2,6 milliarder.

Saken dreier seg om det avansert oljeproduksjonsskipet Balder som ble fredigstilt av Smedvig og overlevert Esso i 1995. Skipet skal da ha hatt en rekke feil og mangler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere