*Nettavisen* Nyheter.

Anker ikke Bjørkelangen-dommen

OMKOM: Tiril Alette Huser Bølge (t.v.) og Sara Sandsmark (t.h,) omkom i januar i fjor da en bil kjørte inn i hestevognen de satt i.

Sjåføren som kjørte på Sara Sandsmark (13) og Tiril Huser Bølge (11), anker ikke dommen.

26.05.15 11:46

48-åringen ble 11. mai dømt til fem måneders fengsel i Nedre Romerike tingrett.

- Det blir ingen anke. Alle trenger ro nå, mer er det ikke å si, sier mannens advokat, Gunhild Lærum, til Nettavisen mandag morgen.

Les: Sjåføren dømt til fem måneders fengsel etter Bjørkelangen-ulykken
Les også: Tirils far: - Det viktigste var at han ble dømt

Jostein Sandsmark, Sara Sandsmarks far, er lettet over at rettssaken nå er et avsluttet kapittel. Sammen med kona Kjersti og foreldrene til Tiril Huser Bølge fulgte Jostein Sandsmark rettssaken i Nedre Romerike tingrett.

- Tungt
– Det var veldig tungt å måtte gå gjennom hele hendelsesforløpet, men ikke minst å måtte høre på alle mulige teorier om hva som kunne ha skjedd, også svært usannsynlige versjoner. Jeg er veldig glad for at vi ikke må oppleve det igjen og nå kan lukke dette juridiske kapittelet, sier Sandsmark til Vårt Land.

48-åringen nektet straffskyld etter tiltalen fordi han ikke husket påkjørselen, men avviste ikke at det var han som kjørte på jentene 11. januar i fjor.

Sara Sandsmark (13) og Tiril Huser Bølge (11) var ute og kjørte med hest og vogn. De omkom av hodeskadene de ble påført etter at bilen kjørte på hestevogna de satt i bakfra.

- Straffesaken var uinteressant
Rettssaken var en tydelig påkjenning for alle foreldrene, og Jostein Sandsmark var ikke til stede da dommen ble lest opp 11. mai.

– Straffen er helt uinteressant for oss, men det var viktig å få avklart skyldspørsmålet – at jentene er helt uskyldige. Særlig har det vært viktig for meg som har slitt mye med skyldfølelse, sier Sandsmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.