Anker Klomsæt-frifinnelse

Foto: Josefsen, Jon-Michael (Scanpix)

Politiet anker frifinnelsen av advokat Sigurd Klomsæt. - Dette var uventet, sier Klomsæts advokat.

20.03.13 13:23

- Ankegrunnlaget er bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet og saksbehandlingen, sier politiadvokat Knut Skavang ved Asker og Bærum politidistrikt til Aftenposten.

7. mars ble Sigurd Klomsæt frikjent for å ha lekket opplysninger fra 22. juli-etterforskningen til pressen. I dommen fra Oslo tingrett fikk politiet krass kritikk for ensporet etterforskning.

Nå har politiet anket avgjørelsen til lagmannsretten.

Skavang erkjenner at det skal særdeles mye til for at lagmannsretten skal behandle en sak som dreier seg om en bot. Vanligvis må saken være langt mer alvorlig for at den skal slippe gjennom ankeutvalget til lagmannsretten. Politiet håper likevel at lagmannsretten vurderer saken som så alvorlig at de likevel behandler den.

- Dette var veldig uventet, men det viser jo hvilken enorm prestisje som er i denne saken. Det kan ikke være sakens bevis som ligger til grunn, for de ble plukket fra hverandre ved forrige behandling, sier Klomsæts advokat, Arvid Sjødin, til Nettavisen og legger til.

- Det vil imidlertid overraske om lagmannsretten i det hele tatt tar denne anken til følge. Det er tross alt en relativt ubetydelig bøtesak vi snakker om, selv om politiet i dette tilfellet har fått noen alvorlige riper i lakken som de har behov for å reparere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.