*Nettavisen* Nyheter.

Anker mot Norsk Tipping

Foto: Håkon Høgetveit (NA24)

Eks-direktør Reidar Nordby jr. fortsetter millionstriden.

13.03.09 12:53

- Vi er uenige i bevisvurderingen, rettsanvendelsen og dermed også tingrettens dom. Vi kommer til å anke innen fristens utløp, sier Nordby jr. til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Striden står om omfanget av konsulentavtalen Reidar Nordby jr. inngikk etter at han måtte slutte som tippesjef i 2007. Eks-direktøren krever million-erstatning av Norsk Tipping AS, men fikk ikke medhold i tingretten i midten av februar.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Isteden ble han idømt Norsk Tippings saksomkostninger på vel 300.000.

Den tidligere tippesjefen mener han ble varslet om sin avgang av tidligere styreleder styreleder Sigmund Thue på NRKs Redaksjon 1 den 22. november 2007.

- Jeg ble regelrett avskjediget på åpen skjerm. Jeg kunne ikke fortsette i Norsk Tipping og var bundet på hender og føtter, sa Nordby fra vitneboksen i begynnelsen av februar.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

DERFOR MÅTTE HAN GÅ AV:

22. JUNI 2000: Reidar Nordby jr. var president i World Lottery Association, og måtte reise mye. Derfor ba han Norsk Tipping om hjelp til å stelle hagen. Nordby betalte for gartnertjeneste gjennom 1.000 kroner lønnstrekk hver måned i hageperioden i begynnelsen, før lønnstrekket ble redusert til 800 kroner. Totalt betalte han 29.700 kroner. Prisen for gartnerjobben lød imidlertid på 423.600 kroner.

AUGUST-NOVEMBER 2007: Nordbys skattemessige fordel i gartnersaken ble et tema, og det hele ble et virkelig problem da Nordby erkjente at han ett år tidligere hadde hatt kjennskap til den egentlige verdien av ordningen – uten å innrapportere dette.

19. NOVEMBER 2007: Avtale mellom Nordby og Norsk Tipping ble inngått. Det ble klart at Nordby skulle slutte som sjef, jobbe som spesialrådgiver og beholde sjefslønnen på 1,7 millioner kroner.

22. NOVEMBER: På Redaksjon 1 sier styreleder Sigmund Thue at arbeidsforholdet mellom Norsk Tipping og Reidar Nordby jr. var blitt avsluttet, og at han ikke skulle ha noen roller som ansatt i selskapet. Nordby oppfattet dette som å bli sparket på direkten, mens Thune mener Nordby var inneforstått med avgjørelsen før de gikk på luften. Norsk Tipping fremhever at situasjonen forandret seg ved at avtalen av 19. november ble dårlig mottatt av allmennheten, og selskapet fryktet for sitt omdømme. Derfor skulle de gå i reforhandlinger av avtalen.

23. NOVEMBER: Tilleggsavtale til avtalen av 19. november ble inngått mellom Norsk Tipping og Reidar Nordby jr. Han skulle tre av etter styremøtet 27. November. Nordbys ansettelsesforhold i Norsk Tipping skulle avsluttes. Lønn og andre ytelser skulle utbetales i oppsigelsestiden. Nordby skulle fra fratredelsestidspunkt ta på seg konsulenttjenester. Nordbys pensjonsordning skulle ikke røres. Det ble vedtatt at Nordby skulle stå fritt til å påta seg oppdrag fra Norsk Tipping, og omvendt. Nordby mener imidlertid at det var en forutsetning for avtalen, at Norsk Tipping ville engasjere ham i konsulentoppdrag til en økonomisk størrelsesorden på om lag 850.000 i året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.