RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anket dom for voldtektsforsøk - fikk strengere straff

Asker (NTB): En 23-åring som anket en dom på fire års fengsel for et voldtektsforsøk i Asker i fjor, fikk tre måneder lengre fengselsstraff da saken ble behandlet i lagmannsretten, melder Budstikka.

I juni i fjor ble en da 17 år gammel jente overfalt av en mann på en gangvei i Asker like før klokken 1 på natten. Mannen truet med å drepe jenta om hun skrek, men klarte ikke å fullbyrde voldtekten.

I desember i fjor ble en da 22 år gammel mann dømt til fire års fengsel for dette voldtektsforsøket. Det ble funnet DNA fra mannen i sædrester på klærne til jenta. 23-åringen anket dommen, men Borgarting lagmannsrett mener det i denne saken er straffskjerpende at det dreier seg om et forsøk på overfallsvoldtekt midt på natten ikke langt fra fornærmedes hjem, samt at tiltalte truet med å drepe henne, skriver Budstikka.

- Det foreligger ingen formildende omstendigheter av betydning, konkluderte retten etter å ha hørt prosedyrene til statsadvokat Inga Bejer Engh og forsvarer Anders Westeng.

- Domstolene har tatt på alvor at det skal være et høyere straffenivå i slike saker. Det ble fire år i tingretten, og påtalemyndigheten hadde godtatt denne dommen. Jeg sa fra til retten at dette i hvert fall ikke var strengt, sier Bejer Engh.

I tingretten ble jenta tilkjent 150.000 kroner i oppreisning og drøyt 5.000 kroner i erstatning. Resultatet ble det samme i lagmannsretten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere