RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anklager Assad for et nytt gassangrep i Syria

Ìamman (NTB-Reuters): Opposisjonen i Syria anklager syriske regjeringsstyrker for å stå bak et nytt gassangrep, denne gang i byen Nabak nord for Damaskus.

Ifølge opposisjonsaktivister slo to granater fylt med kjemiske stridsmidler torsdag ned i Nabak i Qalamoun-regionen, en by som kontrolleres av opprørerne. Sju personer er såret og de har alle sammen symptomer på å ha blitt utsatt for gass, som hovne lemmer og skum i og rundt munnen.

Flere hundre sivile syrere ble drept i gassangrep mot flere forsteder til Damaskus i august i år. Det førte først til trusler om en amerikanskledet militæroperasjon mot Syria, før det i stedet endte med en internasjonal avtale om at Syria skulle gi fra seg hele sitt arsenal av kjemiske våpen og stridsmidler. Også president Assad selv gikk med på denne avtalen. I november kunngjorde Organisasjonene for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) at alle produksjonsanlegg og samtlige unntatt ett av Assad-regimets lagrep for kjemiske våpen, var ødelagt, tømt eller forseglet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere