RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anklager bosniske serbere for undergraving

New York (NTB-Reuters): Den internasjonale representanten i Bosnia-Hercegovina anklager den selvstyrte serbiske enheten i landet for å undergrave fredsavtalen som har holdt landet i ro siden 1995.

Den internasjonale representanten Valentin Inzko kom med anklagene i en tale til FNs sikkerhetsråd tirsdag. Russlands ambassadør Vitalij Tsjurkin ga bosnjakene, Bosnias muslimer, ansvaret for en mer spent situasjon.

- Myndighetene i Republika Srpska fortsetter å følge en politikk som, slik presidenten i Republika Srpska ofte har sagt offentlig, skal fjerne de tidligere avtalte skrittene for å gjennomføre Dayton-avtalen, sa Inzko til de 15 medlemmene av Sikkerhetsrådet.

- Det siste og mest bekymringsfulle av disse er et initiativ fra presidenten i Republika Srpskas nasjonalforsamling som vil skape forhold som ensidig vil framtvinge en oppløsning av Bosnia-Hercegovinas væpnede styrker, tilføyde han.

Bosnia-Hercegovina er blitt styrt etter etniske retningslinjer siden avslutningen av krigen i 1992-95 som kostet rundt 100.000 liv. Sentralregjeringen er svak, noe som også setter landet i en dårlig posisjon til å kunne bli med i EU.

I en rapport til Sikkerhetsrådet siterer Inzko president Milorad Dodik i Republika Srpska: (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere