*Nettavisen* Nyheter.

Anklager EU for å svikte humanister

Genève (NTB-Reuters): Humanistiske og ateistiske grupper som representerer millioner av ikke-troende verden over, anklager EU for ikke å stå opp for deres sak i FN.

Anklagene ble gjentatt med styrke fredag da FNs menneskerettsråd vedtok en resolusjon som EU sto bak. I resolusjonen oppfordrer EU til å få slutt på religiøs intoleranse og voldsbruk. Alle regjeringer oppfordres til å praktisere tros- og religionsfrihet.

Men organisasjonen International Humanist and Ethical Union (IHEU), som tidligere overleverte rådet en rapport om forfølgelse av millioner av ikke-troende, særlig i muslimske land, hadde bedt om en resolusjonstekst der også ikke-troendes rettigheter ble nevnt eksplisitt.

- Teksten i denne resolusjonen viser hvordan verden, selv i det sekulære Vesten, ignorerer skjebnen til ateister og andre ikke-troende i mange land, sier Sonja Eggerricks, president i IHEU.

- Mange mennesker som ikke anerkjenner noen overnaturlig eksistens, lider, ja dør, for å bevare og uttrykke sin overbevisning, sier hun i en uttalelse.

Elizabeth O'Casey fra den amerikanske organisasjonen Center for Inquiry sier at EUs avvisning av å inkludere en referanse til ikke-troende faller millioner av mennesker over hele jordkloden i ryggen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag