RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STR (AFP)

Anklager India for cricketangrepet

Sist oppdatert:
Pakistanske myndigheter anklager India for å stå bak angrepet på det srilankiske cricketlaget.

Det srilankiske cricketlaget ble angrepet av tolv væpnede menn da de kjørte i lagbussen i den pakistanske byen Lahore tirsdag. Minst syv pakistanske sikkerhetspersoner ble drept i angrepet og åtte medlemmer av cricketlaget ble skadd.

Nå hevder pakistanske myndigheter at terroristene kommer fra India.

- Beviset vi sitter på viser at disse terroristene krysset grensen fra India, sier shippingminister Sardar Nabil Ahmed Gabol til den private TV-kanalen Geo, melder Reuters.

Respons på Mumbai-angrepene
- Denne hendelsen var en respons på 26/11, sa han og refererte til angrepene i Mumbai i november i fjor hvor om lag 170 mennesker ble drept.

- Dette er en åpen krigserklæring fra India mot Pakistan, sa ministeren.

Forholdet mellom India og Pakistan forverret seg betraktelig etter Mumbai-angrepene. India hevdet terroristene som gikk til angrep i finansbyen, hadde blitt trent opp i pakistanske treningsleirer. I tillegg har flere kilder hevdet at terroristene hadde tilknytning til pakistansk etterretning.

Les også: Landslagsspillere i terrorangrep

Sliter med terror
Pakistan har i lang tid slitt med terrorisme. Taliban og andre opprørergrupper har et sterkt fotfeste i områdene nordvest i landet.

Tidligere statsminister Benazir Bhutto (54) ble drept i et attentat under et valgmøte i desember 2007. Terrorangrepet fant sted kort tid før valget i Pakistan skulle avholdes.

Pakistanske myndigheter og amerikansk etterretning hevder at Baitullah Mehsud, som er leder for Taliban i Pakistan, var ansvarlig for drapet på Bhutto.

India har lenge anklaget Pakistan for å være tilholdssted for ekstremister som gikk til angrep på Mumbai i november i fjor, samt angrepet mot det indiske parlamentet i 2002.

Se video fra angrepet i Lahore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere