Gå til sidens hovedinnhold

Anklages for å ha startet ny terrorgruppe

En kurder som er pågrepet i Sveits er mistenkt for å ha dannet en ny terrororganisasjon sammen med mullah Krekar.

Genève (NTB-AFP): To kurdiske brødre er siktet i Sveits for å tilhøre en ny terrororganisasjon som angivelig er opprettet i samarbeid med mulla Krekar.

Den eldste av brødrene mistenkes for å ha dannet gruppen i samarbeid med Krekar. Påtalemyndigheten i Sveits mener den nye organisasjonen tilhører al-Qaida-nettverket og har medlemmer i en rekke europeiske land.

«Den nystartede terroristorganisasjonen hevdes å følge en strategi på flere nivåer for å tiltrekke seg nye medlemmer og støttespillere, for på denne måten å styrke al-Qaida-nettverkets eksisterende organisasjon», het det i en uttalelse fra påtalemyndigheten mandag.

Gruppens langsiktige mål er angivelig å opprette et verdensomspennende muslimsk styre ved hjelp av «voldelige kriminelle handlinger».

Nettsidene skal også ha blitt brukt til å legge ut tekst og bilder fra terrorangrep utført av al-Qaida og Krekars gamle irakiske organisasjon Ansar al-Islam. Også opptak av Osama bin Laden og den nye al-Qaida-lederen Ayman al-Zawahri er lagt ut på sidene. (©NTB)

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser