*Nettavisen* Nyheter.

Anmeldelse: «Broken Sword: Shadow of the Templars - Director's Cut»

Director’s Cut av «Broken Sword: Shadow of the Templars» er endelig tilgjengelig på PC.

09.09.10 12:11

Eventyrspillet «Broken Sword: Shadow of the Templars – Director’s Cut» er en utvidet utgave av en god gammel kjenning. Det originale «Broken Sword» ble sluppet i 1995 og er blant sjangerens største stjerner, spillet kombinerer en spennende detektivhistorie med en lang rekke godt designede og utfordrende oppgaver.

Tålt tidens tann

«Director’s Cut»-versjonen har tidligere blitt lansert til en rekke håndholdtformater og Wii, og nå får PC-eiere være med på moroa. Dessverre er førsteinntrykket alt annet enn bra, utviklerne har ikke oppskalert grafikken. Med den oppløsningen som er på moderne PC-skjermer har du valget mellom enten å spille i et vindu så lite at du ikke ser noe, eller «nyte» kantede og litt uklar fullskjermgrafikk.

Heldigvis har resten av spillet tålt tidens tann og er like bra som i 1995, det går ikke lang tid før du glemmer grafikken og heller konsentrerer deg om det som faktisk skjer. Selv om jeg har vært gjennom «Broken Sword» to ganger tidligere, synes jeg fortsatt historien engasjerer og er full av overraskelser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ekte kjærlighet

Hovedpersonene er den amerikanske turisten George Stobbart og den franske journalisten Nicole Collard, som begynner jakten på samme drapsmann fra hver sin kant. Fortellingen byr på mørke hemmeligheter, romantikk, mystikk, spenning og humor, sender deg verden rundt og har blitt skrevet og blir fremført av folk som virkelig bryr seg om og elsker jobben sin.

Stemmeskuespillet og dialogen sitter som et skudd, og ting spillutviklere vanligvis ikke får til fungerer. Jeg snakker selvfølgelig om flørtingen og humoren, spesielt førstnevnte virker troverdig og begge er mange hakk over det vi har blitt vant til.

Strålende oppgaver

«Broken Sword» er et klassisk pek-og-klikk eventyrspill, noe som vil si at du jobber deg gjennom spillet ved å løse ulike oppgaver. Noen er typiske logiske nøtter og hjernetrimoppgaver, mens andre går ut på å kombinere ulike gjenstander og bruke dem i spillverdenen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Felles for samtlige oppgaver er at de er godt designet, alle løsningene er logiske og de aller fleste oppgavene er akkurat såpass krevende at de er tilfredsstillende å få til. I tillegg er de varierte, det finnes ikke noe mønster du kan lære deg og så utnytte.

Knallbra ekstrainnhold

Hvis du har spilt «Broken Sword» tidligere og lurer på hva «Director’s Cut» innebærer, så er den største nyheten et kapittel med Nicole i hovedrollen. Kapittelet er plassert før hovedspillet, forteller mer om hennes bakgrunn og er vel verdt å spille gjennom.

Jeg hadde gjerne sett at utvikleren, britiske Revolution Software, hadde gjort som LucsArts med deres «Monkey Island»-spill og oppdatert grafikken. Heldigvis veier resten av spillet mer enn opp - hvis du er glad i en god historie og å sette de små grå på prøve, anbefales «Broken Sword: Shadow of the Templars – Director’s Cut».

Se «Broken Sword: Shadow of the Templars - Director’s Cut» i aksjon på PC *SPOILER*:

HTML EMBED

Dette spillet er testet på en stasjonær HP Pavilion Elite. Oppsettet inkluderer:

  • Prosessor: 1 x Intel Core i7 860
  • Minne: 6 GB DDR3 SDRAM
  • Grafikk: NVIDIA GeForce GTX 260 med 1.8 GB videominne
  • HDD: 1 x 1.5 TB - standard - Serial ATA-300

Maskinen er levert av Komplett.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.