*Nettavisen* Nyheter.

Anmeldelse: «Call of Duty: World at War»

«Call of Duty: World at War» er brutalt, skittent og meget bra når likevel ikke helt opp. Sjekk hvorfor.

14.05.10 09:48

(Spillmagasinet): jeg skal være ærlig å innrømme at jeg ikke hadde særlig tro på «World at War», det foreløpig nyeste medlemmet i skytespillserien «Call of Duty». Etter glimrende moderne krigføring i «Call of Duty 4» fristet andre verdenskrig lite.

I tillegg har ikke Treyarch, utviklerne bak spillet, verdens beste CV. (Infinity Ward, som lagde «CoD 4», jobber med et annet prosjekt).

Minneverdige opplevelser

Heldigvis tok det ikke lang tid før jeg oppdaget at jeg hadde bekymret meg helt uten grunn. Riktignok når ikke «Call of Duty: World at War» helt opp til femmeren, men det er ikke langt unna og spillet byr på en rekke minneverdige partier. Faktisk er enkelte på høyde med det beste fra forgjengeren, og i hvert fall ett matcher klassiske «All Ghillied Up».

Les også:Takler PC-en din «World at War»?

Du tar kontroll over amerikanske Private Miller og russiske Dimitri Petrenko, to figurer jeg dessverre ikke knyttet særlig tette bånd til. Hvis du spør meg kunne utviklerne med fordel ha tatt en titt på «Brothers in Arms»-serien, hvor jeg av ulike grunner bestandig har endt opp med å bry meg om figurene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Treyarch/Activision)

Intense brett

Oppdragene, som utspiller seg på ulike stillehavsøyer og i Europa under krigens siste dager, er varierte, intense og brutale. «World at War» er fullt av gufne scener og klarer å gi et inntrykk av hvor grusom andre verdenskrig var.

Både designet på brettene, glimrende regi og fiendene bidrar til å skape den intense stemningen. Ofte kjemper du i uoversiktlige omgivelser, spillet skifter hele tiden tempo og hoster opp overraskende hendelser. Motstanderne er smarte og aggressive og sørger for at du hele tiden må passe deg og tilpasse taktikken din, spesielt er japanerne dyktige på kamuflasje og kommer plutselig løpende rett mot deg med sverdet klart.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Treyarch/Activision)

Glimrende teknisk

Flerspillerdelen er kraftig utvidet sammenlignet med forgjengerens. I tillegg til en bunnsolid «tradisjonell» flerspillerdel, kan du spille sammen med en kompis lokalt eller opptil tre andre over Live. «Co-op»-biten fungerer som ei kule og gjør spillopplevelsen enda bedre.

Noe annet som er helt suverent, er det audiovisuelle. Grafikken er griselekker og jeg ble spesielt imponert over de innholdsrike omgivelsene, storslagne slagscene og detaljerte fiendene. Lydbildet er minst like godt og setter ethvert anlegg på prøve.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Treyarch/Activision)

Litt velkjent

Dessverre har ikke Treyarch kommet helt i mål med «World at War». I tillegg til den tidligere nevnte mangelen på følelser har folkene bak gjort et par andre feil, hvor den mest alvorlige er at spillet etter hvert føles veldig kjent. Utviklerne har ikke klart å unngå et par av spillklisjeene forbundet med Den andre verdenskrig, blant annet er spillet meget lineært og fullt av skriptede sekvenser.

Sistnevnte fungerer som vanlig ikke alltid som de skal, for eksempel opplevde jeg å bli hengende lenge igjen i et område bare fordi jeg ikke gjorde nøyaktig som spillet sa. Dermed traff jeg ikke «bryteren» som satt i gang neste parti.

Teknisk er heller ikke alt som det skal være. Medsoldatene dine og fiendene oppfører seg for det meste meget bra, men av og til går det skeis. Jeg har sett soldater stå og skyte på diverse utbrente kjøretøy, og at fiender har siktet på meg og så ikke gjort noe mer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Treyarch/Activision)

Et godt kjøp

På tross av at «Call of Duty: World at War» av og til føles veldig kjent, byr spillet på en sterk opplevelse. Det er brutalt, utfordrende, intenst og huser en glimrende flerspillermodus. Hvis du er ute etter et skytespill nummer to i høst, «Gears of War 2» eller «Resistance 2» bør prioriteres først, er dette et suverent valg.

327

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag