Anmeldelse: «Colin McRae: Dirt»

Det er ikke nok å være vakker, man må være lettvinn også. «Colin McRae Dirt» er begge deler.

07.05.10 11:10

Det finnes et utall bilspill på markedet. For noen få uker siden dukket «Forza Motorsport 2» opp, og her er enda et: «Colin McRae Dirt». Stort sett havner bilspill i kategoriene arkade eller simulasjon, og sistnevnte krever at du kjører bil slik du vanligvis ville kjørt bil.

Litt av begge deler

Du må sette deg inn i giroppsett, stabilitetskontroller, også videre. Arkadespillene, som først og fremst er representert på salgslistene ved spill i «Need for Speed»-serien, krever egentlig bare at du styrer.

Der «Forza Motorsport 2» lot deg velge om du ville ha simulering eller arkade, så er «Colin McRae» et spill som ligner på simulasjon - men har alle elementene fra et arkadespill. Her kan du sette deg rett inn i bilen og skyte fart utover i løypene eller på banene.

Simuleringsdelen, for de som ønsker det, kommer ved å øke vanskelighetsgraden og tune bilen. Likevel er dette mye mer arkade enn «Forza».

Mange biltyper

«Colin» er et rallyspill og har tidligere stort sett latt deg kjøre rally slik Petter Solberg gjør det. Denne gangen kan du også kjøre bakkeløp, baneløp og typisk amerikanske show-race. Likevel, rallyfølelsen er der hele tiden. Enten du kjører en Subaru som Petter eller en søppelbil (ja, vi tuller ikke - du kjører race med søppelbiler... eller noe som ligner).

Grafikkmessig har du knapt sett et vakrere bilspill, det er rett og slett enormt detaljert. For deg som har sett Oblivion kan du tenke deg at de har brukt enda litt lenger tid på bladene og detaljene (og det i et bilspilll...).

Vrakrester og annet snacks

Når du kjører vil du noen ganger dulte borti dekk, gjerder eller annet som ligger ved siden av veien. Der spill tidligere skadet bilen din mens papirskiltet du traff stod igjen, så flyr det du treffer i «Colin» rundt omkring på skjermen.

Kjører du baneløpene vil du i runde 2 og 3 nesten alltid måtte styre unna rester av din eller andres biler, bildekk som har blitt krasjet inn i, og/eller annet rask.

«Utrolig» er den eneste benevnelsen man kan bruke. Alt er gjennomført, fra dashboard til sidemann i rallyene, publikum og støvet som virvler rundt omkring.

God lyd

Det er egentlig ganske lite lyd i «Colin». Der man i «Forza» har musikk som er god, men som blir litt irriterende i lengden, har «Dirt» lagt seg på et rolig nivå musikalsk sett. Bilene høres ut som biler, og forklaringene du får fra Travis Pastrana (visstnok en hotshot i rallyverdenen), er meget gode.

Herlig spillbarhet

Et spill er likevel så mye mer enn grafikk og lyd, og her vil nok «Colin» dele venneflokken. Som tidligere i serien så er spillbarheten enorm. Den går til 11, for å sitere en klassisk rockekommentar. I min verden.

Andre mener at bilene flyter for mye på bakken og bilene styres fra midten av bilen. Begge deler er tull, men som jeg sier: Det er et spill og det viktigste er at det er supermorsomt.

Kjempeartig

Menyer, spill, grafikk, kjørefølelse, og det faktum at det er det morsomste bilspillet på markedet (ja, det er enda morsommere enn «Forza» fordi det er artigere å kjøre rally enn på bane), betyr at vi anbefaler dette veldig.

Løp, kjøp og gled deg til å se bilen din bli smadret. Det har aldri vært vakrere. Likevel: Kjøp både «Forza Motorsport 2» og «Colin». Du vil ha time på time på time med bilunderholdning.

PS! Onlinemodusen er spillets svakeste punkt. Likevel er singleplayerdelen såpass bra at det blir en anbefaling likevel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag