Anmeldelse: «Create»

Foto: (EA)

Maling som tørker er til tider mer spennende enn å spille «Create.»

29.11.10 21:26

Dette er et glimrende konsept. Du skal kunne lage det du ønsker og så «leke» med det etterpå. Ja, ideen er Lego - i spillform.

I virkeligheten er det et byggesett hvor du har fått litt for lite lim og hvor lekingen etterpå er minimal.

Create gir deg en verden hvor du skal løse små og store (vel, stort sett små) oppgaver på brett hvor du kan designe elementer (farger og blomster, og lignende) i tillegg til å faktisk bruke greier for å løse oppgavene. Eksempelvis starter hele spillet med at du har en monstertruck på en side av en åpning og skal få den over til den andre siden. Ja, det du trenger er å plassere rampen riktig.

Nå er det første oppgave i en lang rekke av oppgaver hvor du skal bruke vind, hoppende baller og raketter for å løse lignende oppgaver så det blir mer avansert ganske fort.

3928

Spillet er mer et puzzlegame, som det heter på newnorwegian, enn det er hva man får inntrykk av utenpå spillets eske. Du løser små oppgaver som gir deg nye greier du kan leke med og slik fortsetter det og fortsetter det. De fleste oppgavene krever at du prøver om og om igjen før du egentlig får til noe - og når du først får til noe er det mer «endelig» enn «hurra.»

Totalt er det 140 slike oppgaver, etter det vi skal tro - for vi skal være ærlige, vi spilte ikke gjennom dem alle. Det orket vi rett og slett ikke. I tillegg kan du lage dine egne oppgaver, men det er så lite avansert i hva du kan gjøre at det nesten blir enda mer kjedelig.

Fysikkmotoren er strålende, grafikken fin og sjarmerende (dog ikke spesielt god) - og spillbarheten god (men kameraet kan du få billig av meg). Community-delen hvor du skal dele dine oppgaver med andre er så regelbefestet at man skulle tro man hadde adoptert avisregler fra Kina.

HTML EMBED

Dette spillet bør lagres under headingen: «God idé, dårlig utført.» Nummer to, hvis det kommer, kan kanskje bli bedre og litt mer interessant. Skal du ha et godt «puzzlegame» før jul kan du kjøpe Angry Birds mye billigere til Android eller iPhone.

PS! Ja, det er en slags kopi av LittleBigPlanet, men det er hode og skuldre over dette spillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.