*Nettavisen* Nyheter.

Anmeldelse: «Ghost Recon: Advanced Warfighter 2»

«Ghost Recon: Advanced Warfighter 2» er ditt nye krigsspill på Xbox 360.

07.05.10 10:49

Det taktiske skytespillet «Ghost Recon: Advanced Warfighter» var et av de første spillene som virkelig utnyttet kreftene i Xbox 360.

«Advanced Warfighter» kombinerte imponerende grafikk og lyd med fantastiske omgivelser, spennende oppdrag og lynende smarte motstandere.

Både Mexico og USA

Oppfølgeren, «Advanced Warfighter 2», begynner der hvor forgjengeren slutter.

Du styrer fortsatt den barske kaptein Scott Mitchell og resten av spesialsoldatene i «Ghost»-laget, og denne gangen er det mexikanske opprørere som skal sendes ditt pepperen gror.

Du og spesialsoldatene dine skal krige i blant annet soldatleire og bymiljøer i Mexico og Texas, USA. De underholdende og spennende brettene er både mer interaktive og levende enn i eneren, nervene er i høyspenn. Samtlige er fulle av gjemmesteder som de supersmarte fiendene vet å benytte seg av.

Tøffere motstand

Dette stiller høye krav til deg, du må hele tiden holde hodet kaldt, tenke taktisk og gi de riktige ordrene. Ofte skal det ikke mer enn en feilvurdering til før både du og laget ditt befinner dere seks fot under.

Den tøffe motstanden sørger også for at hver eneste seier smaker utrolig godt. Når du vinner er det rett og slett fordi du er smartere enn maskinen, og det er digg å vite.

Nye hjelpemidler

For å hjelpe deg i kampen mot slemmingene har utviklerne gjort medsoldatene dine flinkere og du har fått et par nye hjelpemidler.

I «Advanced Warfighter 2» kan du for eksempel flytte kameraet til hjelmen til en av medsoldatene dine og gi ordre derifra, få bedre bilder fra den flygende spaningsroboten, og bruke legen til å gjenopplive soldatene dine (hvis du tar han med på laget ditt).

De nye funksjonene gjør at du får et par knapper ekstra å holde styr på, men kontrollsystemet er fortsatt såpass intuitivt at alle kan mestre det.

Knappene er logisk lagt opp, og det å for eksempel dele ut ordre er så lett som at du peker på noe og trykker på styrekrysset.

Veldig pent

Teknisk er «Advanced Warfighter 2» like imponerende som forgjengeren var da det kom. Grafisk er det blant de peneste 360-spillene, og lyden er rett og slett fantastisk.

I tillegg til den store enspillerkampanjen, inneholder spillet en omfattende flerspillerdel. Vi har dessverre ikke fått testet denne, og vil komme tilbake til den i en senere artikkel.

Litt likt

Det eneste vi har å utsette på «Ghost Recon: Advanced Warfighter 2» er at det føles veldig som «Advanced Warfighter 1.5», du kjenner deg kjapt igjen. Istedenfor å lage noe nytt, har utviklerne heller konsentrert seg om å forbedre forgjengeren.

Heldigvis er ikke det noe minus. Hvis du er sulten på et nytt taktisk skytespill og/eller mer «Advanced Warfighter», er «Ghost Recon: Advanced Warfighter 2» det beste du kan få tak i.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.