*Nettavisen* Nyheter.

Anmeldelse: «Lego Harry Potter: Years 1-4»

«Lego Harry Potter: Years 1-4» er gøy for store og små.

20.08.10 10:09

«Lego Harry Potter: Years 1-4» er det foreløpig siste spillet i britiske Traveller’s Tales sin suksessrike Lego-serie. Serien består av familievennlige actioneventyr som er bygd opp rundt Legos mange lisenser, tidligere har vi fått servert Star Wars, Batman og Indiana Jones.

Som navnet tilsier handler «Lego Harry Potter: Years 1-4» om Harry Potters fire første år på trollmannskolen Galtwort. Du skal spille deg gjennom utvalgte hendelser og partier fra bøkene og filmene, og for å få fullt utbytte må du kjenne til fortellingen fra før. Alt fortelles gjennom ansiktsutrykk og handlinger, med andre ord ingen dialog, så historien kan tidvis være forvirrende.

Tre deler

Spillet består av tre deler, hvorav den ene bare spiller en liten rolle. Brorparten av tiden din kommer til å gå med til å utforske enorme Galtwort, som vokser og vokser etter hvert som Harry og vennene hans lærer seg nye magier. Plutselig kan du utrydde planter som blokkerer en luke, jage bort demoner som tviholder på en nøkkel eller snike deg forbi vakter.

Hvis du går lei av Galtwort, trenger du bare å følge etter et spøkelse som frakter deg til ett av de mange brettene. Disse går ut på at du skal spille deg gjennom humoristiske Lego-tolkninger av sekvenser fra bøkene eller filmene, og gjør så historien går videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

I den tredje delen reiser du tilbake til London og kan handle eller prøve deg på diverse bonusbrett. For eksempel kan du bruke klossene dine, som du blant annet får tak i gjennom å knerte fiender, på nye klær og magier. Bonusbrettene går ut på at du skal bruke ferdighetene dine på nye måter eller byr på hjernetrim, og er en artig avveksling.

Varierte brett

De ulike omgivelsene er detaljerte, varierte og tro mot kildematerialet, forutsatt at det hadde vært bygd i Lego. I tillegg er figurene sjarmerende og artige, kombinert med en utvikler med humoristisk sans gjør det «Lego Harry Potter: Years 1-4» til et spill man titt og ofte flirer av.

I tillegg til at de er varierte, er omgivelsene innholdsrike – du finner bestandig ett eller annet du kan leke eller eksperimentere med. Tryllestaven din kan nesten bestandig sette i gang noe sprell, plutselig dukker det opp en liten gåte du kan bryne deg på hvis du vil, og du får blant annet herje rundt med en kostemaskin og fly rundt i et gresskar.

Blir ensformig

Du vet aldri hva som venter eller hva som kommer til å skje, og første gangen gjennom ethvert brett er kjempemorsom. Bak nesten hver eneste legokloss skjuler det seg en eller annen overraskelse og du blir ofte belønnet for å leke, for eksempel får du flere av de tidligere nevnte klossene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Dessverre gjelder dette bare første gangen du spiller gjennom en bane, resten av gangene er magien borte og spillet blir ensformig. Riktignok trenger du ikke spille hver bane mer enn en gang, men hvis du vil ha tak i noe av det gode bonusmaterialet er du ofte nødt. Tilnærmet samtlige baner har en oppgave, en kiste eller lignende som ikke kan åpnes eller løses før senere i spillet.

Fokus på samarbeid

Akkurat som de andre spillene i «Lego»-serien er «Harry Potter» morsomst når man spiller med en annen. Vedkommende kan hoppe inn når som helst og alt handler om å ha det gøy sammen, enten det er å samarbeide om å komme gjennom brettene eller erte hverandre med diverse magier (min favoritt gjør så den andre spilleren oppfører seg som en maur).

Teknisk er «Lego Harry Potter» litt opp og ned – grafikken både ser bra ut og flyter, men kameravinklene overlater litt for mye til tilfeldighetene. Ofte er det vanskelig å sikte når man hopper. I tillegg er ikke siktesystemet helt patent, siktet liker å låse seg fast til ting og gjerne annet enn det du faktisk vil fokusere på. Til slutt, frekvensen på lastepausene er litt for høy.

Et godt spill

Alt i alt er «Lego Harry Potter: Years 1-4» et godt spill. Det er stort, innholdsrikt, morsomt og lar deg enkelt samarbeide med andre. Dessverre blir det etter hvert ensformig og er ikke helt patent hva gjelder det tekniske.

Se «Lego Harry Potter: Years 1-4» i aksjon:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag