RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldelse: «LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues»

(Lucasarts)
Sist oppdatert:
Sliter du med julegaven i år? Indiana Jones er svaret.

«Lego Indiana Jones 2: The Adventure Continues» er litt av et kinderegg for familien.

Det er strålende underholdning for både barn og voksne, i tillegg til å være et så stort spill at det kan garantere lengde nok til at man kan forvente seg å bruke mye tid på det. Mye svært morsom tid.

Hvis du ikke har kjennskap til legospillene fra før av så er dette en type actionplattformspill hvor man styrer en (eller to, hvis du har en venn/sønn/far/mor/datter som vil være med) figur fra filmene i en legoutgave. Man løser oppgaver og sloss mot fiender på en relativt uskyldig og svært morsom måte.

Overraskende oppfølger

Den største overraskelsen med denne oppfølgeren er hvor god den egentlig er. Altfor ofte er oppfølgere bare en finpuss av forgjengeren, og det var nettopp det vi var redd for med denne utgivelsen. Først og fremst fordi man igjen skulle simulere de tre første filmene (pluss denne gangen den siste). Hva kunne man egentlig gjøre?

Svaret var enkelt: Helt nye nivåer med nye oppdrag i en åpen struktur.

Krystallhodeskallemagi

Selvfølgelig nok har man lagt mye av fokuset på den siste filmen, som i sin spillutgave er hode og skuldre over filmversjonen.

Her er «Crystal Skull» både morsom, spennende og svært så underholdende. Mest av alt fordi man har brukt alle de tingene som var riktig med filmen, og bygget på dem i tillegg til at de mer latterlige tingene faktisk bare fungerer bedre som Lego.

Nivåene er som sagt mer åpne enn man har hatt tidligere, du får et åpningsnivå som åpner opp et område hvor du kan velge andre nivåer ved å løse forskjellige oppgaver (noen er bare åpne uansett). Det betyr igjen at du kan klare en hel film ved å bare utføre 30-40 prosent av nivåene, som igjen betyr at hvis det er en ting man virkelig ikke klarer så er det fullt mulig at det kan hoppes over. Samtidig betyr det, sammen med alt man kan samle sammen, at man spiller nivåene om og om igjen.

Pengene har også fått en funksjon denne gangen, inne i spillet. Du må kjøpe biler, fly og annet som du trenger for å løse alle oppdragene. Noe som igjen betyr at du går rundt og knuser alt du kommer over som kan inneholde mynter.

Nye figurer og nye biler, båter og fly gir deg nye muligheter og igjen mer å gjøre.

Bedre oppgaver

Oppgavene i foregående legospill har vært noe halvgjennomførte. De har vært gode, men de har stort sett vært relativt åpenbare. Denne gangen er de kanskje ikke vanskelige, men de er utfordrende. Flere krever en del prøving, tenkning og feiling. Meget bra.

I tillegg er det muligheter, hvis du spiller sammen med noen, at du kan gå en vei og din venn en annen. Veldig, veldig bra ettersom man tidligere ofte har havnet i situasjoner hvor den du spiller sammen med magisk har dukket opp ved siden av deg. Spesielt irriterende hvis du er den som magisk transporteres fordi vennen din er en idiot som ikke lar deg gjøre ferdig en oppgave der du var.

At man i tillegg kan lage sine egne nivåer, eller redigere de som finnes allerede, er strålende. Det tar litt tid, men er morsomt når man får det til. Selvfølgelig nok er det ekstremt irriterende at man ikke kan dele disse med andre, eller laste ned det andre har gjort - men det er lov til å håpe at Lego fortsetter med akkurat dette.

En stor anbefaling

Dette spillet er en veldig god investering for alle som ønsker familievennlig underholdning som ikke er kjedelig, eller for barnslig. Dette er som de beste Disney-filmene: Underholdning for både små og store.

Se gameplay fra «Lego Indiana Jones 2»:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere