*Nettavisen* Nyheter.

Anmeldelse: «LittleBigPlanet»

PSP-utgaven av «LittleBigPlanet» når nesten opp til storebror på PS3.

20.11.09 10:21

Strikkefiguren Sackboys plattformeventyr «LittleBigPlanet» til PS3 var blant 2008s mest sjarmerende, underholdende og kreative spill. I tillegg til å by på en strålende enspillerdel bestående av en rekke godt designede brett, lot utviklerne deg lage dine egne ved hjelp av et intuitivt verktøy og mange ulike byggeklosser.

Brettene kan deles med andre over nett og det finnes utrolig mye kreativt og kult der ute. Alt fra nivåer som overgår de som følger med spillet og til musikkstykker, kalkulatorer og heftige berg-og-dal-baner.

Leverer varene

Helt siden Sony annonserte PSP-utgaven av «LittleBigPlanet» har jeg vært spent på hvordan det skulle gå. På tross av at det kanskje ikke virker sånn, er fysikkmotoren komplisert og spillet tungt å drive.

Med unntak av små forandringer, som at de ferdiglagde brettene er litt kortere og simplere, er det meste intakt. Sackboy er like artig som alltid, grafikken flott, musikken god og spillet akkurat så deilig å spille som på PS3. På tross av at kontrollen ikke er like presis som i for eksempel «Mario», sitter den som et skudd og det er en fryd å styre Sackboy rundt.

Det at brettene ikke er like store som på PS3 er helt greit, de er av perfekt håndholdtlengde og du føler at du får utrettet noe i løpet av for eksempel en busstur.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mange brett

Banene som følger med, rundt 30 stykker, er alle nye og holder samme høye kvalitet som de i PS3-spillet. «LittleBigPlanet» har ingen overordnet historie, istedenfor forteller de fleste brettene sin egen og den er ofte underholdende nok. Spillet byr også på opplåsbare minispill og en hel haug ting du kan samle på, «LittleBigPlanet» er ikke over i en fei.

I motsetning til plattformspill flest får du her bruk for tingene du samler. Gjenstandene er blant byggeklossene du kan benytte i det omfattende, intuitive og underholdende banebyggingsverktøyet. Riktignok er heller ikke dette like avansert som på PS3, men mulighetene er likevel enorme og jeg gleder meg til å se hva dyktige folk får til.

Ingen flerspillerdel

Sony lar deg dele brett med andre over nett også på PSP og systemet er like lett i bruk som på PS3. Du finner enkelt fram til gode nivåer, og etter at du har hentet ned et brett kan du spille det så mange ganger du vil.

Dessverre må du gjøre det alene og det er «LittleBigPlanet» på PSPs store minus. Sony har kuttet ut den underholdende flerspillermodusen, noe som er skikkelig synd. Det var få ting som var artigere i PS3-utgaven enn å spille sammen med kompiser.

En underholdende opplevelse

Heldigvis ødelegger det bare for toppkarakteren, PSP-utgaven av «LittleBigPlanet» byr på masse enspillermoro. Og takket være delingen av brett finnes det alltid noe nytt å teste ut eller bryne seg på.

Se gameplay fra «LittleBigPlanet»

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.