Anmeldelse: «Modnation Racers»

Foto: (Sony)

«Modnation Racers» slekter tungt på «Mario Kart», og byr også på mye eget.

19.05.10 08:48

Nintendos «Mario Kart»-spill regnes alle for å være blant de beste flerspillerspillene noensinne. Kontrollen er enkel, gokartkjøringen artig, og forskjellige våpen og bonuser gjør at ingenting er sikkert før samtlige deltakere er i mål.

HTML EMBED

Lag ditt eget innhold

Sonys «Modnation Racers» slekter både på «Mario Kart» og en av 2008s største hits, PS3-klassikeren «LittleBigPlanet». Selve spillet går ut på å delta i en rekke ulike gokartløp, mens du ved hjelp av enkle og intuitive verktøy kan lage egne figurer, biler og ikke minst baner. På tross av at verktøyene er enkle, er de avanserte nok til å la deg lage heftige konstruksjoner.

Gjennom å vinne løp og klare bestemte mål (for eksempel å samle nok gjenstander), låser du opp nye deler. Mulighetene er tilnærmet uendelige, og som seg hør og bør er det lett å dele innhold med andre over nett. Hvis «Modnation Racers» bare blir en brøkdel av den suksessen «LittleBigPlanet» har vært, har vi mye godt brukerskapt innhold i vente.

Underholdende kjøring

Heldigvis er selve spillet også solid og underholdende. Akkurat som «Mario Kart» sitter kontrollen på et blunk og du kan konsentrere deg om å kjempe mot de andre førerne. Kjøringen føles frisk og er artig, våpnene er for det meste godt balanserte, de medfølgende brettene gode og du må hele tiden velge mellom å bruke et våpen/gjenstand, eller spare og muligens få oppgradert det.

Slik spilles «Modnation Racers»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Dessverre har «Modnation Racers» et par problemer, hvor det største er at spillopplevelsen føles litt meningsløs. Uansett hvilke forandringer du gjør oppfører gokartene seg tilnærmet likt, og det meste handler om å få tilgang på nye byggeklosser. Jeg kunne tenkt meg en mer gjennomført karrieremodus, turneringer og lignende.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lange lastetider

Et annet minus er lastetidene, de er altfor, altfor lange, ofte opp mot minuttet (hvis ikke mer). At det er mange lastepauser og at «Modnation Racers» begynner med en 10-15 minutter lang installasjon, gjør ikke akkurat situasjonen bedre.

Til slutt sliter «Modnation Racers», akkurat som «Mario Kart», med at datamotstanderne av og til har litt for mye flaks. De kan stort sett slås, men det er frustrerende at konkurrentene gir inntrykk av å kunne få hvilket våpen de vil, når de vil.

Glimrende flerspillerdel

Flerspillerdelen sliter selvfølgelig ikke med dette og fungerer strålende. Opptil fire spillere kan kjøre mot hverandre på en maskin, mot 12 stykker online. Den sjarmerende grafikken flyter stort sett som en drøm, mens lydsporet bør ignoreres. Utviklerne hos United Front Games har fått tak i noe av den mest grusomme musikken i moderne tid.

Alt i alt er «Modnation Racers» et godt spill som kunne vært mye bedre. Det er lett å lage og dele figurer, gokarter og baner, mulighetene er mange, selve spillet er solid og flerspillerdelen kanon. Dessverre sliter spillet med at spillopplevelsen føles litt meningsløs, lange lastetider og datamotstandere som av og til gir inntrykk av å gjøre som de vil.

«Modnation Racers» slippes til PS3 den 19. mai 2010. En egen versjon til PSP lanseres samtidig.

3274

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.