*Nettavisen* Nyheter.

Anmeldelse mot drapssiktet gikk til forliksrådet

Mannen som er siktet for å ha drept sin kone Nilofer Naseri (27) på Melhus mandag, ble anmeldt for vold og trusler av kona i sommer. Saken ble overført til forliksrådet uten at han ble avhørt

Naseri anmeldte ektemannen etter en episode i slutten av juni, skriver Adresseavisen.

– 29. juni fikk en patrulje melding om å kjøre til huset deres. Etter oppdraget skrev politiet en anmeldelse mot den nå drapssiktede mannen, kodet som legemsfornærmelse og trusler, sier påtaleleder Per Morten Brobakke i Sør-Trøndelag politidistrikt. Saken ble etterforsket ved det lokale lensmannskontoret, men ble henlagt på grunn av bevisets stilling. I stedet ble den overført til forliksrådet som en sivil sak, forklarer Brobakke.

Før henleggelsen ble Naseri avhørt, men ikke ektemannen. Han fikk aldri status som siktet.

– Det at han ikke ble avhørt er en av grunnene til at vi har oversendt denne saken til Spesialenheten for politisaker. Så får de vurdere om dette var kritikkverdig, sier Brobakke.

Det var hendelsen i sommer som førte til at Naseri fikk voldsalarm. Fredag kom hun igjen til politiet for å anmelde ektemannen for trusler, en anmeldelse som ble ferdigstilt mandag, bare timer før hun ble drept. I forbindelse med den siste anmeldelsen fikk hun tilbud om beskyttelse på krisesenter, noe hun ifølge politiet ikke ønsket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag