Anmeldelse: «NBA Jam»

Foto: (EA)

«NBA Jam» er kjedelig alene, men fantastisk med flere.

20.11.11 21:37

(Spillmagasinet): Jeg kan tenke meg at smilene var brede hos EA da de sikret seg merkevaren «NBA Jam». «Jam»-serien var for mange synonymt med sportsspill på 90-tallet, på tross av at den strengt talt har lite med sporten å gjøre. Unntakene er stort sett at du kaster ball og at samtlige lag fra virkeligheten er med.

Herlig lite realistisk

«NBA Jam» til PS3, 360 og Wii slekter tungt på de gamle spillene og hvert lag består av to spillere som er kapable til å løpe i rundt 120 km/t, og utføre dunker og pasningsspill som mildt sagt ikke går an i virkeligheten. Her snakker vi meterhøye hopp, tilsynelatende uendelig lange rotasjoner, brennende baller og triks som aldri tar slutt. I tillegg kan du blant annet låse opp muligheten til å gi alle figurene enorme hoder og spille som diverse kjendiser, dette er med andre ord omtrent så lite sobert som et basketspill kan bli.

Farten er skyhøy, poengene blir alltid mange og heldigvis er «NBA Jam» lett å komme inn i – det tar i verste fall omtrent fem minutter å mestre kontrollsystemet. Fint er det, for spillet egner seg best sammen med flere. Du får servert enkel og lettfattelig moro som er perfekt å dra frem når du har gjester, eller når du er hypp på en kjapp kamp over nettet. For øvrig, jeg hadde store problemer med å gi meg etter bare en kamp, så nå er du advart.

3935

Ikke for solospillere

Alene er dessverre ikke «NBA Jam» særlig mye å skryte av, selv om utviklerne har prøvd. Blant annet har de implementert en lang rekke nye moduser for å gjøre enspilleropplevelsen mer variert, for eksempel kan du konkurrere om hvem som knuser motstanderlagets basketkurv først, eller prøve deg på en modus hvor du må score fra bestemte posisjoner.

Dessverre er motstanderne ganske dumme og jeg savner en overordnet struktur - «NBA Jam» føles på mange måter litt simpelt, mangler dybde og blir ensformig siden de samme taktikkene fungerer hele tiden. Det merkes at vi har med et i utgangspunktet nedlastbart spill å gjøre, med unntak av til Wii skulle «Jam» opprinnelig blitt lansert digitalt samtidig som årets «NBA Live» gjorde sitt inntog i butikkhyllene.

Glimrende kommentator

Teknisk har jeg derimot ingenting å utsette på spillet, selv om det absolutt ikke er et spesielt pent spill vi har med å gjøre. De tåpelige og overdimensjonerte figurene er artige å se på, alt rundt banen føles deilig retro og kommentatoren er herlig overdreven og slenger ut av seg en rekke artige kommentarer.

Hvis du er ute etter et underholdende flerspillerspill, er «NBA Jam» verdt en titt – det er enkelte å sette seg inn i, du har mange moduser å velge mellom og mot menneskelig motstand er matchene uten unntak tette og underholdende. Alene er derimot ikke spillet noe særlig å skryte av og du bør heller bruke pengene dine på noe annet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.