RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Nintendo)

Anmeldelse: «New Super Mario Bros. Wii»

Sist oppdatert:
Lite overraskende er det Nintendo selv som står for årets julegave til Wii-eiere.

Japanske Nintendo er blant verdens dyktigste spillutviklere og plattformspillene i deres «Super Mario»-serien har levert varene gang på gang på gang. Vi har lært oss å forvente nydelig grafikk, varierte og strålende designede baner og mengder med kreative og underholdende påfunn.

Underholdning av ypperste klasse

I utgangspunktet trodde jeg ikke at plattformspillet «New Super Mario Bros. Wii» skulle klare å gi oss noe av det. Spillet er som snytt ut av nesa på «Super Mario Bros. 3» fra 1991 og materialet som ble sluppet i forkant klarte ikke å pirre interessen min. Jeg forventet et tradisjonelt og litt traurig «Super Mario»-spill med en unødvendig flerspillermodus.

Heldigvis har jeg igjen fått lære at man aldri skal skue hunden på hårene, «New Super Mario Bros. Wii» er et spill det nesten er umulig ikke å bli glad i. Med unntak av at spillet av og til føles litt kjent og flerspillermodusen, som lar deg spille gjennom spillet med opptil tre kompiser og har en tendens til bare å bli kaos, er «New Super Mario Bros. Wii» strålende.

Tradisjonell oppbygning

Historien om Mario, som igjen må redde prinsesse Peach fra den onde Bowser, er så tynn at den går som ikke-eksisterende. Men det gjør ikke noe. «New Super Mario Bros. Wii» handler først og fremst om å hoppe gjennom de flotte omgivelsene og å ha det gøy.

Se gameplay fra «New Super Mario Bros. Wii»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Spillet er delt opp i åtte store verdener som igjen består av flere mindre brett. Når disse er unnagjort og du har beseiret de to bossene som bor i hver verden, bærer det videre og slik fortsetter «New Super Mario Bros. Wii» til Peach er trygg.

Strålende omgivelser

Hvert eneste av de kreative og varierte brettene er en leksjon i godt spilldesign og proppet med artige påfunn og utfordrende hindringer. Mange hopp krever nøye planlegging og millimeterpresisjon, spillet huser en rekke hemmeligheter som ofte er krevende å finne, omgivelsene byr på haugevis med overraskelser og de nye pingvin- og propelldraktene åpner for nye muligheter, for å nevne noe.

Vanskelighetsgraden er av og til høy og takket være det presise kontrollsystemet kan du ikke skylde på noe eller noen hvis ting går skeis. Heldigvis har Nintendo også tenkt på andre enn erfarne plattformspillere som synes det er helt i orden å dø gang etter gang. Hvis du stryker med åtte ganger på samme brett dukker det opp en kloss, og knuser du denne spiller spillet for deg til du sier stopp.

Flott grafikk

«New Super Mario Bros. Wii» er i 2,5D, som vi si at du styrer i 2D mens grafikken er 3D, og resultatet er upåklagelig. På tross av at det tekniske ikke er verdens mest avanserte, er de fargerike omgivelsene flotte å se på, animasjonene strålende og spillet flyter som en drøm.

Et annet pluss er alle de små detaljene som tilsynelatende bare Nintendo tenker på. Det høres kanskje ikke så stort ut, men det er vanskelig å ikke trekke på smilebåndet når for eksempel dinosauren Yoshi vinker farvel etter at du har klart en bane, du oppdager de synkronsvømmende fiskene og måten figurene bøyer seg på hvis du har en annen på ryggen.

Gjør deg glad

Kombinert med masse farger og et lydspor som spiller på kjente strenger, gjør det «New Super Mario Bros. Wii» til et skikkelig trivelig spill og ett som du blir glad av. Med unntak av at spillet av og til føles litt kjent og at flerspillerdelen ikke er helt vellykket, er dette tilnærmet perfekt og en strålende julegave til Wii-eiere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere