RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldelse og reprimande til Shell etter oljelekkasje

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Miljødirektoratet har anmeldt Shell for ulovlig utslipp av 900 kilo smøreolje på Draugenfeltet i Norskehavet. I tillegg får selskapet kritikk for å ha løyet om hvor lenge lekkasjen vedvarte.

Det ulovlige utslippet av smøreolje med miljøfarlige stoffer ble oppdaget under en kontroll i 2012, skriver direktoratet. I januar opplyste Shell at det ikke lenger var lekkasje ut i sjøen, men et halvt år senere forklarer de at utslippet fortsatte inn i 2013.

– Vi ser alvorlig på at en stor og profesjonell aktør holder tilbake informasjon og unnlater å etterleve miljøregelverket, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet.

Selskapet visste heller ikke at oljen var klassifisert i svart kategori, en kategori som dekker vanskelige nedbrytbare kjemikalier som «viser høyt potensial for bioakkumulering eller er svært akutt giftige». Bioakkumulering vil si at stoffet samler seg opp i organismer raskere enn de skilles ut. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere