*Nettavisen* Nyheter.

Anmeldelse: «Prince of Persia: The Forgotten Sands»

Foto: (Ubisoft)

«Prince of Persia: The Forgotten Sands» er akkurat som filmen: Grei underholdning.

02.06.10 09:17

Forrige gang jeg spilte «The Forgotten Sands», var det i form av en tilnærmet uspillbar forhåndsversjon. Ingenting fungerte som det skulle og jeg skrev noe sånt som at dette umulig kom til å gå bra.

HTML EMBED

Midt på treet

Utviklerne hos Ubisoft kan tydeligvis utrette mirakler - «The Forgotten Sands» er riktignok ikke et toppspill, men det gjør det det skal og byr på grei moro. Med andre ord, akkurat som filmversjonen av «Prince of Persia».

Historien utspiller seg mellom «Prince of Persia: The Sands of Time» og «Warrior Within», og handler om at prinsen må stoppe en ond sandhær før den tar over hele verden. Fortellingen er ikke verdens mest originale, og nøyaktig så forutsigbar som den høres ut, men den fungerer og knytter de ulike banene og hendelsene sammen på en grei måte.

Mye akrobatikk

Som de andre spillene i serien er «The Forgotten Sands» et tredjepersons actioneventyr med fokus på miljønavigering. De godt designede brettene er fulle av varierte oppgaver som krever en del akrobatikk for å løses. Prinsen løper i vanlig stil oppover og bortover vegger, slenger seg mellom hyller og gjør diverse andre ting som får Newton til å snu seg i graven.

Se bildene fra «Prince of Persia: The Forgotten Sands»

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

3185

Dessverre har Ubisoft litt for ofte skrudd på autopiloten. I tillegg til at spillet gjør mye av jobben med å navigere omgivelsene for deg, minner mange av oppgavene og utfordringene både om hverandre og ting vi har sett tidligere. Det er grenser for hvor mange ganger det er kult å løpe forbi sagblader som fyker opp og ned en vegg eller gulv som kollapser, tro det eller ei.

Litt smårusk

Kampsystemet er heller ikke noe å skrive hjem om, akkurat som historien gjør det nytten si og det er det. Du kommer veldig langt ved bare å hamre løs på angrepsknappen, fiendene byr ikke på noe særlig utfordring.

Se gameplay fra «Prince of Persia: The Forgotten Sands»

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Teknisk er «The Forgotten Sands» veldig varierende. Både musikken og stemmene er bra, men grafikken er middelmådig. Modellene ser merkelige ut, animasjonene er litt stive og omgivelsene er for det meste lite detaljerte. Kontrollen og kameraet er heller ikke bestandig på topp, førstnevnte er litt treig mens kamerasystemet kan kunsten å rote til ting.

Grei sommermoro

Hvis du er ute etter et utfordrende, nyskapende actioneventyr som byr på den ene hendelsene heftigere enn den andre, er ikke «The Forgotten Sands» noe for deg. Har du derimot bare lyst på litt enkel underholdning og finner det til en billig penge, kjør på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.