Anmeldelse: «Quantum Theory»

«Quantum Theory» har veldig lyst til å være Microsofts storsuksess, men får det ikke til.

04.11.10 21:34

De største løgnene i spillbransjen pleier enten å komme som en eller annen idiotisk påstand, eller i form av en trailer som er alt annet enn generert ved hjelp av spillmotoren. I år ser det ut til at alle luftige løfter og lekre bilder blir overgått av et cover, nemlig det til actionspillet «Quantum Theory».

Utviklerne hos japanske Tecmo påstår at spillet byr på ”Shooting gaming unlike anything you’ve seen!”, noe som er så ute på viddene at jeg måtte dobbeltsjekke at det faktisk er det som står. «Quantum Theory» er en mislykket blåkopi av «Gears of War», det minner mest om en prototyp kjørende på forrige generasjon med konsoller.

Du tar kontroll over en generisk muskelmann ved navn Syd, som sammen med andre generiske muskelmenn og noen snertne damer skal skyte ulike uoriginale monstre. Fiendene strømmer ut av ulike store tårn som plutselig har dukket opp, og målet ditt er å ødelegge disse.

Dessverre har det meste gått på tverke. I tillegg til at det tekniske er så langt under par at jeg mistenker spillet for egentlig å ikke være ferdig, er det veldig få av spillmekanismene som fungerer tilfredsstillende.

Fiendene er stokk dumme, du får irriterende lite tilbakemelding før de dør, systemet for å søke dekke fungerer dårlig og spillbarheten er ensformig. Her kan du stort sett kjøre rett på, «Gears of War» sin elegante lek med ulike våpen og taktikker er ingensteds å se.

I tillegg er bosskampene frustrerende, lagringssystemet litt ustabilt, spillet liker å drepe deg når det vil og vanskelighetsgraden skyter av og til til værs. Kombinert med et kontrollsystem som blant annet er grusomt tregt, gjør det «Quantum Theory» til en tidvis irriterende opplevelse.

Av og til viser Tecmo at de kan og er i stand til å servere god underholdning, men de partiene drukner i et hav av elendighet. Enkelt og greit, spar pengene dine og hold deg langt unna «Quantum Theory».

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.