RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Beenox/Activision)

Anmeldelse: «Spider-Man: Shattered Dimensions»

Sist oppdatert:
Activision spinner videre med «Spider-Man: Shattered Dimensions».

Superheltspill har, som de fleste andre lisensspill, for det meste vært skikkelig dårlige. De siste par årene har det derimot skjedd noe, og det foreløpige høydepunktet er det fantastiske «Batman: Arkham Asylum».

Fire forskjellige edderkoppmenn

Edderkoppmannens nyeste, tredjepersonsactioneventyret «Spider-Man: Shattered Dimensions», når ikke helt opp til Batmans nivå, men er likevel et underholdende spill. Historien handler om at en magisk steintavle har havnet på feil hender, og fire ulike edderkoppmenn fra forksjellige dimensjoner må samarbeide i jakten på de mange delene.

I løpet spillet styrer du den vanlige Spider-Man, 2099-varianten, «Black Suit» og «Noir». Dessverre er tre av figurene tilnærmet like og kunne vært slått sammen til en, den eneste som skiller seg ut er «Noir». Brettene hvor du styrer sistnevnte variant krever at du lusker rundt i skyggen og tar rotta på fiender uten at noen rundt legger merke til det, i motsetning til de tre andres mer kampfokuserte nivåer.

Strålende kamper

Heldigvis er kampene utmerket, kampsystemet fungerer som en drøm. Du får etterhvert tilgang på en rekke tilfredsstillende og varierte angrep, og feidene er oversiktlige og flyter skikkelig. Fiendene byr på en utfordring og du må hele tiden passe litt på, men de kunne vært mer varierte. Samme type motstandere dukker opp uansett hvilken dimensjon du er i, noe som etter hvert blir litt kjedelig.

3722

En annen ting som også godt kunne skilt seg mer fra hverandre, er hovedoppdragene. Blant annet er utviklerne veldig glad i å be deg om å redde sivile for at de skal åpne dører og lignende. Spillet er ikke langt nok til at det at rekker å bli skikkelig ensformig, jeg brukte 5-6 timer på å komme meg gjennom, men det er ingen unnskyldning.

Flotte omgivelser

Omgivelsene, derimot, er varierte og morsome å utforske. Riktignok er de ikke åpne som i en del av de eldre «Spider-Man»-spillene, men det er likevel gøy å slenge seg rundt og spillet huser mer enn nok innhold og ting å se på. For eksempel kan du bryne deg på en rekke sideoppdrag og fans av tegneserien har mye å glede seg til, «Shattered Dimensions» liker å referere til serien og byr på et par artige overraskelser.

Teknisk er spillet opp og ned. Grafikken er flott og de fire forskjellige edderkoppmennene kommer med hver sin kule grafikkstil, lyden er god og dialogen akkurat så tørr som den skal være. Uheldigvis har utviklerne hatt litt for dårlig tid og en del feil har sneket seg med, spesielt kameraet kan av og til være kranglete.

Et godt lisensspill

«Spider-Man: Shattered Dimensions» er ikke et toppspill, men byr likevel på nok moro til at det er verdt en titt. Grafikken er lekker, omgivelsene artige å utforske og kampene er gode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere