*Nettavisen* Nyheter.

Anmeldelse: «Sports Champions»

Foto: (Sony)

Sonys «Sports Champions» viser noe av potensialet som ligger i Move.

21.09.10 17:09

Sportsspillsamlingen «Sports Champions» har fått den lite takknemlige oppgaven med å selge Move-kontrollen. Sony satser på at folk skal bli like hekta på dette som konkurrenten og hovedinspirasjonskilden, Nintendos «Wii Sports», og gå mann av huse i jakten på den nye kontrollen.

LES OGSÅ: Slik er Playstation Move

Dessverre kommer neppe «Sports Champions» til å bli så populært, men det betyr ikke at spillet er dårlig. Sony serverer seks sportsspill, hvor tre er meget bra, to hører hjemme mer midt på treet og ett er skikkelig dårlig.

Tre gode spill

Stjernen er uten tvil bordtennisen, som fungerer omtrent som den virkelige varianten. Move-kontrollen fanger opp hver eneste bevegelse, hvordan du holder og beveger på kontrollen påvirker slagene, og motstanderne vet hva de driver med. Kampene blir fort lange og er krevende, engasjerende og underholdende.

Høydepunkt nummer to er bueskytningen, det er lenge siden det var så morsomt å skyte på blink. En forutsetning må likevel være på plass for at denne øvelsen skal blir skikkelig artig, du må ha to Move-kontroller. Da føles det nemlig nesten som å skyte med pil og bue i virkeligheten, med bare en kontroll blir opplevelsen kraftig amputert.

3729

Boccia er den tredje grenen som er noe å skrive hjem om, og kan sammenlignes med fabelaktige «Wii Bowling». Du må være ekstremt presis og det er litt vanskelig å komme inn i, men lite slår følelsen av å se motstanderens kuler trille bort.

Tre middelmådige

Fekting, frisbeegolf og standvolleyball er dessverre ikke noe særlig å klaske rumpa i taket for. Førstnevnte begynner bra, men blir kjapt altfor komplisert og tungvinn takket være en rekke angrep og teknikker som må sitte. I tillegg sliter kameraet litt med å plukke opp bevegelsene dine.

HTML EMBED

Frisbeegolf føles mest som en fattigmannsversjon av bocciaen, mens volleyballen bare er trist. Lite fungerer, ting gir litt inntrykk av å leve sitt eget liv og grafikken stemmer ikke bestandig overens med det som faktisk skjer. For eksempel opplevde jeg flere ganger at det så ut som jeg traff ballen, men likevel bommet.

Usjarmerende grafikk

Teknisk er «Sports Champions» et pent spill å se på, men langt i fra like sjarmerende som «Wii Sports». Når detaljnivået på figurene i tillegg ikke når helt opp til de beste sportsspillene, blir det hele litt kaldt og upersonlig. Jeg hadde gjerne sett at Sony hadde prøvd seg på en litt festligere grafikkstil, istedenfor å prøve å gjenskape virkeligheten.

«Sports Champions» gjør jobben med å vise hva Move-kontrollen er god for, og er artig både alene og spesielt sammen med andre mennesker. Likevel, for at karakteren skulle blitt bedre, måtte grafikken vært stiligere og ikke minst sportsspillene av høyere kvalitet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.