RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldelse: «Super Mario Galaxy 2»

Sist oppdatert:
Var det noensinne tvil om at «Super Mario Galaxy 2» kom til å bli suverent?

Nintendo er uten tvil verdens beste spillutvikler og har knapt gjort en eneste tabbe, i hvert fall ikke når det er snakk om de store seriene deres. Rørleggeren Marios ordentlige Wii-debut, «Super Mario Galaxy», var fantastisk og oppfølgeren er utrolig nok bedre.

Skikkelig gladspill

«Super Mario Galaxy 2» er enda et eksempel på at Nintendo virkelig kan plattformspill, og ikke er redde for å eksperimentere. Høydepunktene kommer tett i tett og du klarer sjelden å gjette hva du har i vente. Det eneste som er kjent er historien, prinsesse Peach har atter en gang blitt kidnappet av Bowser og du skal redde henne.

Heldigvis spiller det ingen rolle at fortellingen er syltynn. I tillegg til at den er ikke er viktig for opplevelsen, kommer du til å ha det altfor moro til å bry deg. Akkurat som med originalen, kommer du til å smile tilnærmet konstant mens du spiller «Super Mario Galaxy 2». Dette er ren og skjær spillglede.

Mye å gjøre

Vi får servert glimrende designede og varierte verdener, en Mario som kan mer enn før og en lang rekke ting å samle på. I tillegg til stjernene du må ha for å komme deg gjennom spillet og som du får beskjed om å hente, kan du blant annet plukke opp medaljer og lete frem godt skjulte stjerner.

Se bildene fra «Super Mario Galaxy 2»:

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

3370

Alt i alt er det 240 slike stjerner, «Super Mario Galaxy 2» varer med andre ord en god stund. Du trenger for øvrig ikke å jobbe deg gjennom eventyret alene, ved hjelp av en Wiimote nummer to er det mulig å styre en liten stjerne som kan hjelpe til med diverse saker.

Marios mange ansikter

Mario kan nå blant annet forvandle seg til en sky og en stein, som henholdsvis lar deg plassere plattformer der du vil og rulle rundt, og alles favorittdinosaur Yoshi er tilbake. Sistnevnte er sulten som alltid og bestandig kjekk å ha.

Kontrollen er like intuitiv som forrige gang, og Yoshi og de mange nye ferdighetene åpner for en rekke muligheter. For eksempel kan du tilnærmet selv bestemme veien gjennom enkelte baner, mens Yoshi blant annet kan fungere som lommelykt og rekke ting som er for langt unna for Mario.

Kreativ bruk av 3D

Ferdighetene kommer godt med når de mange ulike brettene skal utforskes, Nintendo har både vært i det kreative og det utfordrende hjørnet. «Super Mario Galaxy 2» er av og til skikkelig utfordrende og krever at du mestrer både å tenke og navigere i 3D, ofte må kunnskapen benyttes på helt nye måter.

Du skal blant annet hoppe rundt inne i kjegler fulle av bevegelige gjenstander, planetene fra originalen er tilbake og Nintendo har ikke vært redde for å leke med gravitasjonen. Tidlig i spillet kommer du til «Right side down»-galaksen, som lever opp til navnet sitt.

Glimrende ideer

«Galaxy 2» byr også på en del brett som er mer ordinære, i hvert fall på papiret. I tillegg til kjenninger fra Marios tidligere eventyr og enkelte som slekter tungt på todimensjonale plattformspill, er noen brett bygd opp rundt en enkel men genial ide. For eksempel må du gjennom en labyrint hvor du må snurre rundt for å bytte ut plattformene.

Se gameplay fra «Super Mario Galaxy 2»

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Det høres kanskje ikke så morsomt ut, men tro meg når jeg sier at det fungerer og at det bare er et simpelt eksempel. «Super Mario Galaxy 2» byr som sagt hele tiden på noe nytt og kreativt, og jeg skal ikke være så kjip at jeg avslører noe særlig. Et annet pluss er for øvrig at samtlige brett er varierte internt også, du gjør sjelden samme tingen særlig lenge.

Helt perfekt

Teknisk er det ingenting å utsette på «Super Mario Galaxy 2». Riktignok er ikke grafikken den mest avanserte, men den er fargerik, sjarmerende, detaljert nok og flyter som en drøm. Lydeffektene og musikken er like artige og glade som alltid.

«Super Mario Galaxy 2» er, som du sikkert allerede har skjønt, fantastisk og bør eies av alle. Jeg tviler sterkt på at et annet spill kommer til å sitte igjen med tittelen «Årets beste spill», for å si det sånn.

Mer gameplay fra «Super Mario Galaxy 2»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere